Kampanya kapsamında Demokrasi Parkında stant kuruldu.

Adıyaman İHH Başkanı Mehmet Halit Tekbaş, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, İsrail’in Ramazan ayının son günlerinde her yıl yaptığı gibi bu yılda Gazze’yi Filistin’i bombalamaya başladığını ve bombalamanın günlerce sürdüğünü anımsattı.

"Vatandaşlarımızın yardımını talep ediyoruz"

Gazze’de yüzlerce binlerce binanın, evin, hastanenin, caminin kütüphanenin ve okulların yıkıldığını vurgulayan Tekbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İsrail bu yılda yapacağını yaptı bizde İHH Genel merkezimiz Türkiye’deki tüm şubeleri olarak Gazze’yi onarmak adına Gazze’ye umut ol isimli yardım kampanyası başlattık.

Bu başlık altında birçok tüm Türkiye’de illerde birçok etkinlikler düzenlenmekte, biz Adıyaman İHH olarak yardım standımızı Demokrasi Parkı’nda açtık Gazze’yi onarmak adına yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın yardımlarını bu stant üzerinden talep ediyoruz. Ayrıca çarşamba günü başlayacak olan sanat sergimiz var bu sergimizi de Gazze’ye yardım amaçlı düzenliyoruz üniversiteden değerli hocalarımız bu sergide sergileyecekler bedelleri Allah’ın izniyle inşallah Gazze’ye gönderilecektir. Biz Adıyaman İHH olarak Gazze’yi onarmaya devam edeceğiz. İsrail inatla yıkmaya devam ediyor, bizde Gazze’yi inatla onarmaya devam edeceğiz inşallah.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha