Altın fiyatlarının da pahalı olması nedeniyle imitasyon takılara vatandaşlar ilgi gösteriyor. Küpeler, yüzükler, kolyeler görüntüleri ile çok cazip geliyor. Sağlık açısından uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.

Birçok kadın kıyafetlerini takılarla tamamlayarak şık olmak istiyor. İmitasyon takıları tercih eden kadınlar da nikelin; alerjiye, baş ağrısına bile sebep olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, Nikel ile temas sonrası alerjisi olan kişilerde temas sonrasında yerinde kızarıklık, kaşıntı, içi su dolu kabarcıklar oluştuğunu ifade ettiler.

Hatta temasın olmadığı alanlarda yeni lezyonlar oluşmaya başladığını belirten uzmanlar, imitasyon takılar içerisinde bulunan maddelerin cilde reaksiyon vermeye başlaması halinde takıların çıkarılması gerektiğini belirtiler.

24 ayar altının ve son gümüşün nikel içermediği kabul edildiğinden güvenle kullanılabileceğini açıklayan Uzmanlar, “İmitasyon takıları vatandaşların kullanmaması gerektiğini konusunda uyarıyoruz. Biraz imkan var ise normal altın takmaları daha iyi olur. Çünkü bazı vücutlarda imitasyon zararlı olabiliyor. Altın fiyatları pahalı. İnsanlar altın alamadıkları için imitasyona yöneliyor. Tabi vücutlarında bir kızarıklık, bir olumsuz durum görmeleri halinde bir doktora başvurmaları önemlidir” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha