Kent merkezinde Demokrasi Parkı’nda düzenlenen kesmeste ev kadınlarının yaptıkları yiyecek, içecek ve el emeği ürünleri satışa sunuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermesten elde edilen tüm gelir işgalci İsrail’in zulüm ettiği Gazze’deki Filistinlilere ulaştırılacak.

Adıyaman İHH Kadın Kolları Eğitim Birimi Sorumlusu Hatice Karabulut, PHA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın İsrail’in Filistin halkına zulmüne sessiz kalmasına tepki olarak sıkıntıda olan Müslümanlara destek amacıyla kermes açtıklarını aktardı.

Karabulut, şu ifadelere yer verdi:

“Biz Adıyaman İHH olarak İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği olarak kadın kolları ve erkek yönetim olarak Filistin’de işgalci İsrail’in yaptığı saldırılara tepki olarak oradaki Müslüman kardeşlerimize destek olma amacıyla kermes düzenledik.

Hayır Çarşısı da diyebiliriz tamamen geliri Filistin’deki Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize gönderilecek. Dünyanın sessiz kalıp Müslümanların duyarsız olduğu bir soykırımın insan haklarının yok sayıldığı bir ortamdayız, dikkat çekmek için onlara maddi manevi yardımda bulunmak için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah hakkıyla yerine ulaşır.”

Kermesin 11-12 ve 18-19 Haziran tarihlerinde açık olduğunu sözlerine ekleyen Karabulut, vatandaşların desteklerini beklediklerini kaydetti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha