Bir otelde gerçekleşen toplantıda “Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz” projesi kapsamında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği personellerinden İletişim Uzmanı Mulla Karakuş, cami imamlarına terör konusunda bilgiler verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Düzgün,  “Projedeki amacımız; emniyet ve silahlı kuvvetlerle terörü durduramadığımız yaklaşık 40 yıllık terör mazimizden anlaşıyor. Biz geçmişte olduğu gibi Mahallem huzurlu gibi projelerle benzer bir projeyi bizim katkılarımızla Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü bilgilendirme önleme faaliyeti geçmiş dönemde yapmış olduğu projelerin Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü terörle mücadele daire başkanlığı örnek proje olarak illere göndermesiyle ortaya çıkmış projedir. Daha önce bunu öğretmenlerimize yaptık. Şuan din görevlilerimize yapıyoruz. Bu proje bugün başlıyor. İl merkezinde daha sonrasında Kahta, Besni, Gölbaşı ilçelerinde toplam 5 seminer şeklinde 500 din görevlisi ile yapılacak. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü de “Bizler Türkiye genelinde diyanet teşkilatı olarak her ay peryodik olarak görevlilerimizle ay başı toplantısı yaparız. Bu toplantılarımızda öncelikle  mesleki onurlarımızı, Din hizmetlerini konuşuruz. Yapılanları müzakere ederiz, varsa aksaklıklar onların giderilmesi hususunda istişarelerde bulunuruz. Ayrıca milletimizin, memleketimizin, vatanımızın selameti için, huzuru için, bize düşen bir şey varsa onları da kendi aramızda konuşuruz. Bunların ötesinde zaman zaman il emniyet müdürlüğümüz ile mesai yaparak Emniyet Müdürlüğümüzün birimlerimizin gayretleri ile duyarlılıkları neticesinde emniyet mensuplarımız her alanda ay başı toplantılarımıza bizimle beraber iştirak ederek, teşrif ederek, çok önemli konular da görevlilerimizi uyarmaktadır” açıklaması yaptı.

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise şunları kaydetti:

“Asımın nesli, namusu çiğnetmedi, çiğnetmeyecek de, bunlar inşallah siz değerli kardeşlerimizin öğretileri sayesinde o-6 yaşında, 5 yaşında sizin önünüze gelip diz çöken çocuklara vereceğiniz eğitim sayesinde olacaktır. 1980 yılı haziran ayıydı. 12 Eylül ihtilalı henüz olmamıştı. Okullar kapandı, mahallemizdeki Kur'an kursuna gidelim dedik. Kur'an kursu diye açılan yere gittik. 25-30 yaşlarında sakallı, cübbeli hoca Kur'an eğitimine bizi davet etti. Birer cüz aldık, içeri girdik. Biz sanıyoruz, Kur'an’dan sorular soracak. Atatürk kimdir dedi. Birimiz komutan, birimiz ülkeyi kurtarmış dedik. Hayır hiç biriniz bilemedi dedi. Atatürk kafirdi dedi. Hepimiz şok olduk. 12 Eylül 1980’den sonra öğrendik ki. O adamlar Türkiye’yi ameliyat etmeye gelmişler. Bu adamlar Türkiye’de dil eğitimi diye sapıklık eğitimi vermeye, bizim kutsal değerlerimizi, dini değerlerimizi yok ederek ülkeyi terörle mücadelede içinden çıkmaz bir hale getirmek için yapılmış bir projeydi. Ben 3 ay sonra o Kur'an kursu görmedim, şahsı da görmedim. Bir daha gitmedim” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha