Son günlerde Adıyaman ‘da konuşulan iki kelime var. Birincisi TÜTÜN. İkincisi ise Ahmet AYDIN.

Tütün bu memleket için olmaz ise olmazımız. Tütün ekmeğimiz, aşımız, çeyizimiz. Akılınıza ne gelirse tütün bizim için odur. Son günlerde Bakanlar kurulunda ele alınacağı söylenen ve çeşitli yaptırımlar öngören bu tasarı eğer ki yasalaşır ise Adıyaman için ölüm fermanı olacağı aşikardır. Yasallaşması halinde memleket 7 den 70 ‘e ırgat olacak. Vatandaş korkusundan cebinde tütün tabakası bile taşıyamayacak hale gelebilecekti.

Ahmet Aydın’a gelince. Ahmet bey bu memlekette en yüksek seviyeye gelmiş yegane siyasetçidir. Son üç dönemdir bu ile yapılan her yatırımın, çakılan her çivinin altında imzası vardır. Bu inkar edilemez bir gerçektir.

Tütün ile alakalı yapılan yürüyüş ve toplantılarda vatandaşımız onuna kadar haklıydı. Ancak doğruya doğru demesini biliyorsam, yanlışa da yanlış demeyi bilirim. Bu yürüyüş ve eylemede atılan sloganlar tamamen yanlıştı.

Bu tütün yasağı ile alakalı yasa tasarısını Ahmet AYDIN ve milletvekillerimiz getirmedi. Kalkıp da orda burada bu yasa taslağını da savunmadılar. Bilakis karşısında durarak gerekli adımları attılar.

Ortaya atılan Ahmet AYDIN’ın tütün fabrikası kuracağı iftiradan öte hiçbir şey değildir. Kaldı ki siyasi kimliği olan her insan ticaret yapabilir. Fabrika da açabilir. Ama Ahmet beyin böyle bir girişimi olmadığını da hepimiz biliyoruz. Kim fabrika kurar ise kursun, Adıyamanlı bir milletvekilinin böyle bir girişimi olmaz, olamazda. Kimse oylarına talip olduğu vatandaşının ekmeğini de elinden almaz, alamaz.

Yani çamur at izi kalsın dediniz ama ne çamurunuz vekille ulaştı, nede izi kaldı.

Ahmet bey vekilller ise tüm bu olumsuz tepkilere rağmen yılmadılar, gerekli adımları anında atarak tepkilerini başta başbakana ve bakanlara ilettiler. Çok iyi sonuçlar alacaklarının sözünü de aldılar. Anlayacağınız memleketin kaderi o meydanda istifa istifa diye bağırdığınız Ahmet AYDIN ve milletvekilleri tarafından yeniden yazıldı.

O Çiçeği burnunda Bir Müdür..!

Evet sevgili dostlar sözünü ettiğim kişi Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü sayın Fehmi ÇELİK.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman’a atanan sevgili Çelik’i makamında ziyaret ettim. Ziyaret esnasında odasında hiç çiçek göremeyince oldukça şaşırmıştım. Çünkü yüzlerce çiçeğin böyle değerli bir insana hediye olarak geleceğini biliyordum. Hiç çiçek göremeyince doğal olarak sordum. Ve kendisine gelen 500 civarındaki çiçeği Şehit ve gazi ailelerine bağışladığını sekreteri söyleyince ferahladım. Kendi kendime yarabbi şükürle olsun ki böyle yöneticilerimiz var başımda diye şükür duası ettim. Sayın müdür Çelik ilk günden işine ciddiyet ile başlayarak memlekete hizmet etmek için ne kadar karalı olduğunu hepimize gösterdi. Ben böyle idarecilerin başımızdan eksik olmamasını rabbimden diliyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Hoş geldin sayın müdürüm, hoş geldin.