Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, uzaktan eğitim sürecine ilişkin veli, öğrenci, öğretmenlerin görüşlerini almak üzere "Uzaktan Eğitime Bir Fikrim Var" projesi duyurusunun ardından, http://uzaktanegitimebirfikrimvar.meb.gov.tr/ adresinde yer alan online form üzerinden fikirler alınmaya başlandı.

Tüm eğitim kurumlarında yerli ve milli yazılım "Mobledu" kullanıma hazır

Yazılım uzmanı Uğur İrendeli, yaptığı açıklamada, Mobledu uygulamasını, Kovid-19 salgını ile birlikte Bakanlığın en önemli gündemi olan uzaktan eğitim ve hibrid eğitim modeline katkı sunmaya hazır olduğunu kaydetti.

Yerli ve milli bir mobil öğrenme teknolojisi sunan Mobledu’nun, ihtiyaç halinde ilk, orta ve yüksek öğrenim düzeyinde tüm eğitim kurumlarında kullanılabileceğine belirten İrendeli, "Kota dostu teknolojisi ile internetinizden 300 kat tasarruf ediyorsunuz. Öğretmen, öğrenci ve veliyi bir araya getiren ara yüzü ile interaktif bir öğrenme deneyimi sunan, yeni nesil eğitim platformu Mobledu ile 300 mb yer kaplayan bir video dersi 1 mb olarak yapılabiliyor."dedi.

"3 dakikalık video 1mb yer kaplıyor"

Uygulamanın kendi yazılımı olan MobVid teknolojisi ile uzaktan eğitimin en büyük engeli olan internet kotası sorununu aşmış göründüğünün altını çizen İrendeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Normal şartlarda, 3 dakikalık bir video akıllı telefonlarda yaklaşık 300 mb yer kaplar. Böyle bir video, whatsapp ile gönderildiğinde sıkıştırılarak 30 mb'a kadar küçültülür. Mobledu uygulaması ile hazırlandığında ise sadece 1 mb yer kaplıyor. Mobledu üzerinden sorularını öğretmenlerine mesaj yolu ile iletebiliyor. soruların fotoğrafını çekerek ileten öğrenciler ayrıca arkadaşlar arasında soru alışverişi yapabilecekleri gelişmiş bir iletişim aracı kullanabiliyorlar. Ödevlerini, etütlerini öğretmenlerin öğrencileri için hazırladıkları quiz, konu anlatım içeriklerini izleyen öğrenciler bu alanda deneme sınavlarını oluyor.Öğretmenler ödevleri için her türlü dokümanı öğrencilere iletebiliyor. Ödevleri dijital ortamda kontrol edebiliyor. Konuları anlatıyor, konu anlatımı sırasında, sorular ve kısa quizlerle konuların pekişmesini sağlıyor. Öğretmenler soruları kota dostu video teknolojisi MobVid sayesinde internet kota derdine takılmadan, sesli video şeklinde alabiliyor ve aynı şekilde cevaplayabiliyorlar. Konu anlatımları ve sorulara verilen cevapları arşivleyip, benzer soru geldiğinde otomatik cevaplayarak zamanlarından tasarruf ediyorlar.

Tüm eğitim süreçlerini mobil telefon ve tabletlere taşıyor

Takvim üzerinde canlı dersleri organize edip, mesajla otomatik bilgilendiriyorlar. Mobledu’da öğretmen ve öğrencilerin tüm işlemleri raporlanıyor.Öğretmenlerin tüm eğitim etkinlikleri raporlandığı gibi, öğrencilerin de kaç soru çözdükleri, kaç konu anlatımı ve canlı derse katıldıkları, ne kadar süre aktif olarak çalıştıkları, ders-konu-hafta bazlı başarıları raporlanıyor. Okulda planlanan etkinlikler, ödevler, ders ve deneme başarıları hakkında veliler otomatik bilgilendiriliyor ve çocuklarının öğrenim sürecinde iletişimde kalmaları sağlanıyor. Tüm eğitim süreçlerini mobil telefon ve tabletlere taşıyan Mobledu, mobil telefon veya tablet ekranınızı bir tahta gibi kullanarak, gerekli çizimleri, çözümleri videolu konu anlatımı ve soru çözümü şeklinde yapmanıza ve internetinizi tüketmeden paylaşmanıza imkan sağlıyor. Oluşturduğunuz etkinlik takvimi ile, halihazırdaki ders videolarınızı veya zoom, online ders linklerini otomatik paylaşarak her şeyin sistematik gitmesini sağlayabiliyorsunuz. Böylece, WhatsApp üzerinden oluşturulan gruplar, linkler karışmadan daha etkin bir eğitim sunmuş oluyorsunuz.”

 Uygulama linki : https://mobledu.com/b/nedir

Kaynak : PHA
Kaynak: pha