Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN’da, 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde 8 ilçe belediyesinin 5ini kazanan AK Parti, 2014 seçimlerinde ise resmi olmayan sonuçlara göre 4 ilçe belediyesinin başkanlığını kazandı.
Adıyaman’da, 2009 seçimlerinde AK Parti, 8 ilçeden 5’ini kazandı. AK Parti, 2009 seçimlerinde kaybettikleri Besni, Çelikhan ve Samsat ilçelerini kazanmak için 30 Mart seçimlerinde yeni adaylar gösterdi. Merkez ve 8 ilçede, bin 484 sandıkta 375 bin 413 seçmenin bulunduğu kentte dün yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, CHPli Besni Belediyesini SP, SPli Çelikhan Belediyesini AK Parti, AK Partili Gerger Belediyesini SP, Gölbaşı ve Kahta belediyelerini yeniden AK Parti, Demokrat Partili Samsat Belediyesini AK Parti, AK Partili Sincik Belediyesini Büyük Birlik Partisi ve AK Partili Tut Belediyesini CHP aldı. 30 Mart seçimlerinde Gerger, Sincik ve Tut belediye başkanlıklarını kaybeden AK Parti, Çelikhan ve Samsatta seçimi kazandı.
Kesin olmayan sonuçlara göre ise Adıyamanın ilçe belediye başkanları şöyle:
"Besni, İbrahim Öztürk; Çelikhan, Mustafa Bulut; Gerger, Zeynel Aslan; Gölbaşı, Yusuf Özdemir; Kahta, Abdurrahman Toprak; Samsat, Yusuf Fırat; Sincik, Mehmet Korkut ve Tut, Cemal Avcı."

MA (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)

Editör: Adıyaman Haber