CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, “Adıyaman’a Adıyamanlı müdürler atansın” dedi.

Çavuş, yaptığı açıklamada, Adıyaman’da özellikle hizmet alma noktasında hizmeti getirmesi gereken makamların birçok kurumun başında Adıyamanlı olmayan kişiler tarafından yönetildiğini söyledi.

” Her kişi yönetim kişi itibari ile başımızın tacıdır ama bir kenti bir şehrin en iyi dokusunu anlayacak olan kişiler o şehirde yaşayıp büyüyen insanlardır” diyen Çavuş, dolayısı ile o şehrin en ücra noktasında ne olup  bittiğini o şehirde yaşayanların bileceğine dikkat çekti.

– AK PARTİDEN TALEP EDİYORUZ

Dolayısı ile o kente o şehre hizmet götürmesi gerekenlerin o şehri yöneten kadrolar olması gerektiğini aktaran Çavuş, şunları kaydetti:

“Adıyaman’da başta DSİ, Milli Eğitim, Bayındırlık, Karayolları, TPAO, K.H.B, Orman Müdürlüğü gibi ana kurumlarda müdürler bu şehirde seçilmiş insanlardır. Ben Ak Parti milletvekillerine sormak istiyorum, siz Ankara’da ne iş yapıyorsunuz ? Akrabalarınızı dostlarınızı farklı kurumlara yerleştirmek yerine Adıyaman’da bu işin ehli olan insanların bu kurumların başına getirerek, bu kente hizmetin daha sağlıklı, daha hızlı gelmesini sağlamıyorsunuz? Derhal talep ediyoruz, bu konuda müdürlerin Adıyamanlı olmasında iktidar partilerden bir talebimiz olacak. Adıyaman’da bu işi yapabilme yeteneğine sahip bir çok insan var. Bunların bu kurumların başına getirilerek, bu insanların, bu şehre hizmet getirmesi noktasında müdahil olmasını bekliyoruz. Bir örnek vermek gerekirse, saat gece 1’de sadece bir hastane sırası almak için Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde gece 1’de gidip sabah 6’ya kadar sabahlayıp sabah 6’da, bir sıra alıp 10-11’de eşini 10 dakika muayene ettirme şansını alan insanlar var. Bu mu sağlıkta reform, bunun adı mı devrim, bunun adı çok başka bir şey. Milli Eğitim’de “reform yaptık” diyorlar. Milli Eğitim Bakanın kendi açıklaması “curcunaya çevirdik” 12 yıllık iktidarlık dönemindeki AKP iktidarı milli kuruluşlarımızın hepsinin içini boşaltmıştır. Sağlık, Milli Eğitim, yeni yapılan yollar, üç gün sonra bakıyorsun çukur deryasına dönmüş. Sadece ve sadece yandaşlarına para kazandırmak için bu tür şeyler yapılmamalıdır. Bu şehrin doktorlara ihtiyacı var, sağlık personeline ihtiyacı var ve acilen kesinlikle bu işi bilen müdürlere ihtiyaç var”

BHA

Editör: Adıyaman Haber