-ADIYAMAN'DA OTELLER  BOMBOŞ

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı ile ön plana çıkan Adıyaman, turizmde hak ettiği ilgiyi göremiyor.

Turizm sezonu olmasına rağmen, kent merkezinde bulunan oteller yüzde 10-20 arası doluluk yaşıyor.

Elvina Hotel işletmecisi Hasan Doğan, yaklaşık 8 aydır otel işletmeciliği yaptığını kaydetti.

Ticaretin her alanında çalışmalarının olduğunu, otel işletmeciliğine yeni atıldığını ifade eden Doğan, "7-8 ay içerisinde Adıyaman'da turizmin çok düşük olduğunu otellerimizin hemen hemen boş geçtiğini görmekteyim. Otellerin yüzde 10- 20 doluluk oranında devam ediyor. Oteller boş sayılır yani Adıyaman'da turizm çok düşük."diye konuştu.

Otelin 24 saat çalışma sistemine göre hizmet verdiğini dile getiren Doğan, "Yarı pansiyon hizmet vermekteyiz, oda hizmeti kahvaltılı, klima, televizyon full donanımlı ayrıca düğün salonu, toplu yemekler için mekanımız uygun."dedi.

-"ADIYAMAN'I SAHİPLENEN YOK"

Adıyaman'ın Nemrut Dağı ile anıldığını belirten Doğan, "Nemrut, Nemrut diye de gidiyoruz. Ancak Pirin mağaralarımızda kazı çalışmaları yapılırsa o Nemrut'u geçecek beklide o zaman Adıyaman’a turizm açısından bir canlılık gelecek, çünkü Pirin mağaraları çok önemli. Yeraltındaki kazıların durumu yapılmadığı sürece Adıyaman bu şekilde devam eder. Tabi ki Adıyaman çok kapalı kutu olarak kalmıştır. Yani sahiplenen de yok."dedi.

Doğan, şöyle devam etti:

"Şimdi turist az geliyor çalışmamız var mı?, bir otelci olarak ben bu çalışmayı kendi mekanımda hizmetimle yapabilirim ama bu iş siyasilere düşer. Yani siyasiler dediğimiz, Adıyaman'ı yerel turiste açması gerekmektedir, yani Nemrut dağına bir teleferik konulabilir. Fiyatı yüksek olabilir ama turist çeker. Adıyaman canlanır. Bizim dediğimiz sadece otelcilik değil. Adıyaman'a giren insanların çarşıya, pazara indiği zaman hepsi para kazanır. Otel bazında konuşmuyorum. Adıyaman ne kadar canlanırsa bir o kadar da artımız var. Bugün Şanlı Urfa bitişik ilimiz çok sevdiğim bir şehirdir. Orada Göbekli Tepe'nin çok katkısı olmuştur. Ama Adıyaman'da da bu tür gelişmeler olduğu an Adıyaman daha canlanır yine Urfa kazanır, Malatya kazanır, Antep kazanır. Adıyaman kazanırsa Türkiye  kazanır. Perre Antik Kent'in üstü açılır ve buraya gelen turist sayısı arttıkça Türkiye'nin kazanması demektir."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha