Ne Rahipmiş Be Arkadaş
        Trump ,bu günlerde yatıp kalkıp ,rahip Brunson’u ceza evinden çıkarmak için uğraşıyor.Basın toplantıları düzenliyor.Erdoğan’a telefon ediyor.Basın yoluyla ,Türkiye’ye mesajlar veriyor.Ama bir türlü, Tükiye’deki yetkililere söz geçiremiyor.Türkiye ,bu konuda gerçekten dik duruş sergiliyor.İşte, tam da Türk mmilletinin istediği  bu .Devletimizin,Türkiye’nin düşmanlarına  karşı, dik duruş sergilemesi.

        Trump ,Beyaz Saray'da, rahip Brunson ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.Basın toplantısında gazetecilere, rahip Brunson için şu açıklamayı yaptı.    

"CASUS DİYORLAR, AMA DEĞİL"'Bizim rahip Brunson'ımız var, harika bir Hıristiyan rahip, Türkiye'de bulunuyor. Uzun zamandır orada. Onun bir casus olduğunu söylüyorlar, ama o casus değil'' diye konuşan Trump şöyle devam etti   
     "TÜRKİYE'DEKİLERLE KONUŞUYORUZ"        ABD Başkanı ''Türkiye'de yargılanması devam ediyor, ama yargı süreci de pek yargı süreci değil. Ve Türkiye'dekilerle bu konuda bir şey yapılması için konuşuyoruz'' 
        
        Burada yazılı olan sözler ,Trump’ın, basın toplantısında sarfettiği  sözler.
        Sanki Türkiye’dekiler , kendisinin ,Beyaz Saray çalışanı.
        Geçen haftalarda Trump, Brunson hakkında ''o, casus ise, ben ondan da casusum'' diye tweetlemişti.Ama Türkiye pek ciddiye almadı.
         İzmir'de yargılanan rahip için 35 yıl hapis isteniyor.
        Trump, ya, rahip görünümlü bu istihbaratçının, Türkiye’de yargılanmasını, içine sindiremiyor.Hemde A.B.D.başkanının, ısrarla serbest bırakın ,demesine rağmen.Hemde, Türkiye gibi küçük bir devlette. Ya da, rahip Brunson A.B.D.istihbaratında ,çok önemli bir yere sahip.
        Türkiye’nin bütün ısrarlarına rağmen,binlerce  tır dolusu silahı ,Suriye’deki  PYD’’ye  vererek. 10 larca Türk askerinin şehit olmasına sebep oldu. Trump’ın umurunda olmadı.Yıllardır, pkk ya yardım ederek, binlerce Türk askerinin şehit olmasına neden oldu,.kılı kıpırdamadı.Bütün Dünya’nın karşı çıkmasına rağmen, Kudüs’ü, İsrail'in başkenti  ilan etti, A.B.D. büyük elçiliğini Kudüs’e taşıyarak.Binlerce filistin’li  mülümanın ,,İsrail askerlerinin kurşunlarının hedefi olmasına neden oldu ,umurunda olmadı .Bir tane rahibin ,Türkiye’de, ceza evine konmasıyla , bütün Dünya’yı ayağa kaldırmak istiyor.Ya bunların en ufak bir olumsuzluğa,karşı çıkmaya tahammülü yok,yada Türkiye, tam adamını yakalamış
        Her ne şekilde olursa olsun,Türkiye, çok önemli,bir pazarlık malzemesi yakalamış demektir.Bu pazarlığı iyi değerlendirirse,A.B.D .askerlerinin , Münbiç'ten çekilmesini sağlayabilir.A.B.D.’nin  PYD’ye silah yardımını kesebilir..Halk  Bank davasını, çok düşük    para cezası ile, kapatabilir.
        Pokerde, büyük para kazanmak için, büyük oynamak gerekir.İşte bu pazarlık tamda poker oyunu gibidir.
        Bir gün Nasrettin  Hoca, almış sazı eline ,sazın bir perdesine parmağını bastırmış,habire tellere vuruyormuş.Millet bir beklemiş,iki beklemiş.Hoca , tellere vurmaya devam etmiş.En nihayet, biri dayanamamış.hoca demiş.Benim bildiğim  ,saz çalarken,sazın perdelerindeki parmak, ha bire değişik perdelere basar.Sen bir perdeyi yakaladın, bırakmıyorsun .Hoca, gayet, saz ustası edası ile.’’Onlar, benim bu parmağımı bastırdığım yeri arıyorlar demiş.Ben de yakaladım bırakmıyorum.
       Bence ,Türkiye, tam işin merkezindeki kişiyi yakalamış.Ya işler düzelir,yada gerilim gittikçe  artar.Dedik ya, pokerde ,büyük para kazanmak için ,büyük oynamak gerekir  .Haydi hayırlısı