İnsanoğlunun doğduğu, büyüdüğü belki de bir gün son nefesini vereceği kentin adının önüne “mega kent” dâhi yazılsa sonuçta yolu, ailesinin izinde “memlekete” varıyor.

Çok şükür ki! Bugüne kadar memleketten kopmadan büyüdüm babam, annem ve ailemin büyükleri sayesinde.

Şimdi zaman hayatın tüm telaşına, hızına rağmen bir solukarası verip memlekete iki satırla uzanabilmek zamanıdır.

Şahsıma ayrılan bu bölümde sizlerle futbol üzerine yazılarla buluşmaya çalışacağım.

Futbol ülkemizde ve dünyada çok sevilen, çok tartışılan bazen adına“futbolsever” diyenlerin arasına ayrılıklar katan renklerin farklı aslında sevdanın adının aynı olduğu bir“aşk”.

Futbol kendi oluşumu, gelişimi içinde bugün endüstriyel bir gerçek. Bu gerçek dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde de malesef yönetimsel anlamda yolundan, çığrından çıkmış vaziyette.

Zaten aynı sevdanın peşinde koştuğumuz halde aramıza bu ayrılığın oluşmasına sebeb olan gerçekte bu.

Kitaplarını büyük bir beğeniyle okuduğum yazar Simon Kuper’in bir kitabının adında olduğu gibi “Futbol asla sadece futbol değildir”.

Sizlerle dilimin döndüğü, kalemimin yettiğince bu gerçek ışığında bu köşeden birlikte olacağım, rabbim izin verdiği müddetçe. Bir şekilde memleket kokusunu içime çekeceğim sayenizde.

Bu sitenin yazarları arasında bulunan“Varlıktan Veriler” ile mekâncennet rahmetli amcam “KazımYardımcı’nın” manevi huzurunda bulunmakta sanırım Allah’ın bana bağışladığı büyük servet.

Saygılarımla

Mehmet EyüpYardımcı

Yorumlarınıziçin;

[email protected]