Ülkemizde sağlık alanında önemli gelişmelere imza atılıyorken, her gün toplum yararına yeni gelişmeler yaşanıyorken, ilimizdeki hastanelerde hala poliklinik sırası almak için uzun kuyrukların oluşması anlaşılır gibi değil. 

Özellikle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin önünde gün ışımadan oluşan ve saatlerce devam eden uzun kuyruklar, toplumu canından bezdiriyor… 
Anadolu’nun her köşesinde bu manada günden güne olumlu gelişmeler yaşanıyorken, Adıyaman’ımızda aksinin meydana geliyor olması, toplum adına asla yakışık almıyor. 
Defalarca gazete sayfalarında haber olmasına, kitle iletişim araçları vesilesiyle yerel ve ulusal kamuoyuna taşınıyor olmasına rağmen, hala aynı menfiliklerin devam ediyor olması insanı hayrete düşürüyor. 
Memleketimize böyle bir manzara yakışmıyor, harbiden bunu hak etmiyor bu kadim şehir, bunlar reva görülmemeli bu güzelim insanlara…  
Türkiye’nin hiçbir bölge veya ilinde böyle menfi durumlar olmazken, ilimizde var olması ister istemez şu soruları gündeme getiriyor:      
Adıyaman, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer almıyor mu? 
Anadolu’nun her tarafı güzel hizmetlerle ihya olurken, neden Adıyaman farklı muamele görüyor?   
Kuyruk çilesi eski Türkiye’de kalırken, metrelerce uzayan insan manzaraları hafızalarda silinmişken, kentimizde hala bu tür sorunlar neden yaşanıyor?
Her seçimde Ak Parti’ye yüksek oranla oy veren, Ak Parti iktidarına sonuna kadar destek çıkan bu memleketin kaderi böyle olmamalı…
Elbette hizmet babında il genelinde bir şeyler yapılıyor, yapılmalıdır da. Lakin hastanelerin önünde oluşan kuyruk manzaraları ya hizmetlerin ağır aksak yürüdüğünü, ya da bu alandaki yöneticilerin yetersiz olduğunu gösteriyor.
Aksini iddia eden varsa beri gelsin…
Acaba hekim yetersizliği mi var, yoksa idarenin bu manada noksanlıkları mı var bilemiyorum. 
Eğer her branşta yeterince doktor yoksa ve bu manada Sağlık Bakanlığı’na gerekli taleplerde bulunulmuyorsa, o zaman sağlık yetkililerinin bir eksikliğidir bu. 
Yok, eğer kadro tamamsa, yani tüm branşlarda yeteri kadar kadro mevcut ise, o zaman kimse kusura bakmasın, ama emanet ehil ellerde değildir. 
İlimiz bunu hiç hak etmiyor. Kaderimiz, talihimiz  bu olmamalı, velev ki talihimiz buysa bile bu makus talihin bertaraf edilmesi babında yetkililer ivedilikle gerekeni yapmalıdır. 
Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…



          Bilal KARADAĞ