Muhtar Abdulkadir Geylani Taş: “Bayan muhtar adayların artması bizleri sevindirmiştir”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı Muhtar Abdulkadir Geylani Taş, bayan muhtar adaylarının da bu seçimde yarışacak olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
Muhtarlık, hizmet sektörü olmasına rağmen, kadın sayısının çok az olduğunu ifade eden Taş; “Önümüzdeki dönemde yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde ilimizde şu ana kadar 9 bayan muhtar adayımızın çıkması bizleri mutlu etmiştir. Bu sayının artması bizlerin en büyük temennisidir. Ülke geneli büyük şehirlerimizde bayan muhtar sayısı yeterli değilse iyi ama, doğu bölgelerine doğru gelindiğinde bu sayı daha az hatta yok denecek kadar az.
O nedenle genel başkanımız Hüseyin Akdeniz ve konfederasyon olarak bayan muhtarlarımızın artmasını her platformda dile getirmekteyiz. Türkiye’de nüfusun yarısı kadın yarısı erkek. Kadın muhtarlarımızın artmasını gönül istiyor. Muhtar olmak için aday olan kadınların sayısını arttırmak gerekiyor. Muhtarlık ailede başlar ve ailede kadının rolü büyüktür. Muhtarlık, 201 kanunda adı geçen bir müessesedir. Görevlerimiz de bu kanunlar içerisinde oluyor. Yeni görev alanları yaratmamız gerekiyor. Bu alanları yaratırken de sosyal projeler çerçevesinde kadın muhtarlara büyük iş düşüyor. Muhtar, halka en yakın kişidir. Muhtarlar halkla birebir temas halinde, yüzyüze olan seçilmişlerdir. Halkın dertlerini, sorunlarını en iyi bilen insandır. Bu sorunların nasıl çözüleceği konusundaki görüşleri de değerlidir. İnsanı sevmek lazım. Samimi olmak lazım. İnsana değer vermek lazım. Demokrasinin iyi işlemesi için en çok bunlara ihtiyaç vardır”

 

Editör: Adıyaman Haber