Özellikle son yıllarda artan üniversite sayısı ile endeksli bilim insanı sayısındaki artış, akademik dergilerin önemini bir kat daha arttırmıştır. Çünkü bilim insanları ürettikleri makalelerini yayımlayacak ya da kitaplarını tanıtacak ciddi bir platforma ihtiyaç duymaktadır. Adıyaman Üniversitesi bünyesinde çıkartılan TÜBİTAK ULAKBİM tarafından taranan Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nin yanı sıra Adıyaman Üniversitesinde görev yapan birçok öğretim üyesi de hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında yayımlanan birçok akademik dergiye editörlük yaparak bilim dünyasına hizmet sunmaktadır.

Bu dergilerin en önemlilerinden biri Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Yavuz’un editörlüğünde çıkan The Journal of Academic Social Science Studies’tir. Bu dergi 29. sayısını 30 makaleyle Ekim 2014’te yayımlamıştır. Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hacı Duran’ın editörlüğünde çıkan Route Education and Social Science Journal da 31 makaleyle yayımlanmıştır. Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Çevik’in editörlüğünde çıkan Beytül Hikme Felsefe Dergisi, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Akkaya’nın editörlüğünde çıkan International Journal of Language Academy, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Alican’ın editörlüğünde çıkan Tarih Okulu Dergisi Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinin editörlüğünde çıkan diğer dergilerdir.

Bu dergiler bilim insanlarının ciddi bir uğrak yeri olmuş ve hemen hemen her sosyal bilimcinin akademik yükselmelerde dosyalarında bu dergilerde çıkan makaleleri yer almıştır. Özellikle sosyal bilimler alanında dergilerin Türkiye’de azlığı düşünüldüğünde Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinin özveriyle çalışarak sosyal bilimler veri tabanının Adıyaman Üniversitesi’nden çıkarttıkları ve Adıyaman Üniversitesi’nin sosyal bilimlere bir lokomotif olduğunu gösterir.

Editör: Adıyaman Haber