Türkiye Muhtarlar Federasyonu 27. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısı bu yıl üçüncü kez Adıyaman’da gerçekleşti.

Gerçekleşen toplantıya 81 İlden muhtarlar katıldı. 
Adıyaman Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Gerçekleşen toplantı da muhtarlar barış, kardeşlik ve huzur mesajları verdi. Türkiyenin değişik bölgelerinden gelen kadın muhtarlar ellerindeki Türk Bayrakları ile 10. Yıl Marşını sahnede söyledi
Toplantıya katılan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Barış ve huzur ortamını bozmak isteyen her kim olursa olsun, bu vatan toprakları içerisinde asla bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacağını bilmelerini istiyoruz. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacın olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Terörün ırkı, mezhebi olmaz. Terör terördür ve biz terörü başından beri lanetliyoruz. Lanet okuyoruz. Barış ve huzur ortamını bozmak isteyen her kim olursa olsun, bu vatan toprakları içerisinde asla bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacağını da bilmelerini istiyoruz. Bu anlamda Güneydoğunun en önemli kentlerinden biri olan Adıyamandan Türkiyeye barış ve dostluk mesajı vermek için buraya geldik. Biz barışın ve dostluğun olduğu her yerde varız” dedi.
Herkesin bir gemide yolculuk ettiğini belirten Adıyaman Vali vekili Onur Kökçü, bu geminin zarar görmesi halinde herkesin bundan etkileneceğini söyledi. Kökçü, konuşmasına şöyle devam etti;
“Bölücü terör örgütü ve bunun farklı uzantıları da ülkemizi bu devletlere dönüştürmeye çalıştığını gördük. Ancak bunlar hak ettiği cevabı alıyor ve alacak. Terörün kökünün kazındığını göreceğiz. Ülkemizin tarihinin en ihtişamlı günlerine doğru adım adım gitmekte olduğunu ve çok kısa bir sürede ayak bağlarından ve kronikleşmiş tüm sorunlarından kurtulduğunu göreceğiz.” 
Kendilerinin dünyada hiçbir fark gözetmeksizin herkese sevgi ile kucak açtıklarını belirten Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, “Öldürülen askerde bizim poliste bizim orada öldürülen sivil halkta bizim. O öldürülen çocuk, kadın da bizim. Herkes bizimdir. Biz bütün dünyaya hiçbir fark gözetmezsiniz herkese sevgi ile kucak acıyoruz” dedi.
Adıyaman Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek ise, “Gerçekten herkesin bir gemide olması çok enteresandır bu güzel oluşumla düşüncüler arasında bağlantı olması lazım. Hislerimiz, duygularımız gerçeklerimiz bu yönde olursa geminin su almasına her birimiz engel olacaktır. Belki de su alan bir gemide çıkarır gömleğini tıkar ve o sızan suyu durdurur. Ve böylece gemi herkesi batırmasın ve helak olmasın bizler anlatıldığı gibi bir ateş çemberi içinde yaşıyoruz. Çevremiz ve dünyanın her bir tarafından ateş sesleri geliyor. Bunlar insani olması mümkün değildir. Bizi yaratan tanrı bir birimize kıymeti bizim bir birimizi sevmek ile mükerref ettiğini  kabul etmemiz lazım bu mükerrefiyete ihanet ettiğimiz lazım. İşte bir birimize bu şekilde haksızlık etmeye cüret ediyoruz. Bunu bir yerde kapatmamız lazım” açıklamasını yaptı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber