Muharrem ayı münasebetiyle Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafından Karapınar Cemevinde Aşure etkinliği düzenlendi. Gerçekleşen etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verilerek, Adıyaman’ın kendi içinde sağladığı birlik ve beraberlikle ülkemizde bir mozaik olduğu kaydedildi.

Karapınar Cemevinde düzenlenen Aşure Etkinliğine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Siyasi Parti Başkanları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Alevi Dernekleri, Alevi Kanaat Önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Her kesimden yoğun bir katılımın olduğu programda Alevi Kanaat Önderleri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Herkesin Muharrem ayını tebrik ederek ve tutulan oruçların kabul olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Mahmut Demirtaş “ Bu yılki muharrem ayı ilimizde çok zengin, çok heyecanlı ve dolu dolu geçti. Bu inşallah bizim birlik ve beraberliğimize vesile olur. Adıyaman’ın, ülkemizin ve hatta tüm İslam aleminin bu birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu birlik ve beraberliği devam ettirmemiz lazım. Böyle bir programın hazırlanmasında emeği geçen, bugün bizleri ağırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu Muharrem ayının ve Aşurenin hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi. 
Konuşmaların ardından semahlar dönülerek, katılımcılara aşure ikram edildi.  
Editör: Adıyaman Haber