Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında, Türkiye İş Kurumu İŞKUR’un Kampanya Otobüsünün 21. durağı Adıyaman oldu.
İki gün süre ile Adıyaman’da kalacak olan İŞKUR tanıtım otobüsündeki görevli İŞKUR tanıtım görevlileri iki gün süre ile Adıyaman’ın tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacak ve bu görevliler iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik programları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işsizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtacak.
Vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlayan İŞKUR’un tanıtım otobüsünü Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Salih Fırat, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar ziyaret etti.
İŞKUR’un otobüsünü Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile birlikte ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, ilimizde iş arayan ve elaman ihtiyacı olan işletmecilerin bir araya gelmesi noktasında İŞKUR`un önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “İŞKUR hizmetlerinde faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza İŞKUR Tanıtım Otobüsümüzde, görevli İŞKUR personeli tarafından on-line kayıt hizmeti sunulmaktadır. 10 Milyon Euro’luk bütçesi ile Türkiye’deki en büyük projelerden biri olan Avrupa Birliği-Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında gerçekleştirilen İŞKUR Tanıtım Kampanyası, istihdamda etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesini ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır”dedi.
İŞKUR Kampanya Otobüsünü ziyaret eden Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Kamu Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında ilimize gelen İŞKUR Kampanya Otobüsünün kalifiye eleman sıkıntısı yaşayan işletmeler ile iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın Kampanya Otobüsünü ziyaret ederek, burada kayıtlarını rahatlıkla yaparak kendilerine uygun iş ve işçi bulabileceklerini ifade etti.
 22 ili dolaşacak olan ve 21. durağı Adıyaman olan İŞKUR Kampanya Otobüsünün şu ana kadar 28 bin kişiyle yüz yüze görüştüğü bildirilerek, 2 ay sürecek kampanya sonucunda 30 bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.
Editör: Adıyaman Haber