AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, “İhtiyaç sahiplerini ev sahibi yapıyoruz” dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşlara yönelik konut üretimi çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokoller kapsamında Besni ilçesine 454 adet, Çelikhan ilçesine ise 62 adet konut yapımının ihale aşamasına geldiğini bildirdi.

Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunan Sosyal Konut Projesinde, özellikle dar gelirli vatandaşların modern yaşam alanlarına kavuşması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirten Erdoğan, AK Parti iktidarı olarak, herkesin ev alma hayalini gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından TOKİ’ye gerekli evrakların iletildiğini aktaran Erdoğan, şu bilgileri verdi:

“TOKİ ihale için çalışmalara başladı. Besni’deki Soysal Konutlar, 14 blok, 2+1 nitelikteki 454 adet konut, 1 adet 24 derslikli İlköğretim Okulu, 1 adet Cami, 1 adet Ticaret Merkezinden oluşmaktadır. Projeler, Yeni Devlet Hastanemizin bulunduğu Çat mahallesi, kayaardı mevkiinde 102.354 metrekarede, yapılacak. Sosyal Konutların yapılması için Teşkilatlarımız, Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Maliye Bakanlığı yetkilileri, Başbakanlık ve TOKİ yetkilileri ile Üç yıldan beri yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar sonuç verdi. Önce yer tahsisi ile ilgili yerel çalışmalar tamamlandı. Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık onayından geçerek yer tahsisi yapıldı ve TOKİ’ye devredildi. Sosyal Konut yapımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fon Kurulu tarafından uygun görüldü ve TOKİ’nin ihaleye çıkması için resmi yazı yazıldı. İlimiz ve ilçelerimizde tüm vatandaşlarımızın, AK Parti hükümetinin getirdiği yenilik ve imkânlardan faydalanması için çalışmaktayız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz. 270 ay vade, aylık 130 .-TL, vade farkı olmadan sabit taksitle ihtiyaç sahibi, gariban vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz”

BHA

Editör: Adıyaman Haber