Kefilsiz ihtiyaç kredisi her türlü ihtiyacınıza karşılık bankaların sizlere sunmuş olduğu bir finansman desteğidir. Başvuru süreci ve kullanımı en kolay kredi olan ihtiyaç kredisi bazı şartlara tabidir. Bu şartlara uyan her bir birey, istediği miktarlarda ve vadelerde ihtiyaç kredisi kullanabilmektedir.

İhtiyaç Kredisinde Yaş Sınırı

Her kredi başvurusunda olduğu gibi ihtiyaç kredisi başvurusunda da başvur sahibinin 18 yaş ve üstü olması gerekmektedir. 18 yaşın altındaki bireyler tüm bankacılık işlemlerini aileleri aracılığı ile yapabilmektedirler. Ancak bu durum kredi konusunda gereçli değildir. Ailelerin onayı olsa dahi 18 yaş altı kişilere kredi kullandırılmamaktadır.

İhtiyaç Kredisinde Gelir Durumu

İhtiyaç kredisi kullanmak isteyen her bir bireyin belgelendirebileceği sabit bir geliri olması gerekmektedir. Gelir miktarı kredi rakamını doğrudan etkilemektedir. Yüksek sabit bir gelire ve bunun yanında kira vb. ek gelirlere sahip olan kişiler ihtiyaç kredisi kullanımına uyan kişilerdir.

İhtiyaç Kredisinde Kredi Puanı

Kredi puanı ihtiyaç kredisi kullanımında gerekli en önemli şartlardan bir diğeridir. Her bir bireyin bankalar nezdinde sahip olduğu bir kredi skorlaması vardır. Bu skorlama ile sahip olunan kredi puanı kredi başvurularında belirleyici bir unsurdur. Kredi puanı sınırın üzerinde olan kişiler ancak kredi kullanabilmektedir.

İhtiyaç Kredisinde Kefil Talebi

İhtiyaç kredileri bir nevi Kefilsiz kolay kredi kapsamında yer alan kredilerdendir. Ancak bazı durumlarda bankaların kefil talebi olabilmektedir. Özellikle başvuru yapan kişinin kredi puanı sınırda veya sınırın biraz üzerinde ise bankalar kefil talep edebilmektedirler.

Editör: Adıyaman Haber