İlahiyatçı-Yazar Mustafa Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilen “ Medeniyetimizde Eğitim “ semineri Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa üyelerle birlikte birçok STK Temsilcisinin katılımı dikkatleri çekti.

Konferans öncesinde bir konuşma yapan Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, sendikacılığın ücret talebinden ibaret olmadığını, bir sendikacının temel sorunların çözümünde fikir sahibi olması ve kafa yorması gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir Sen’in Türkiye’nin eğitim sorunlarına çözüm odaklı yaklaştığını ve bu sorumluluğunu başarıyla sürdürdüğünü vurgulayan Ali Deniz, “Ülkemizin eğitim alanında ciddi reformlara ihtiyacı var. Bugün burada tarihi serüvenimizde eğitim anlayışımızı yeniden gözden geçirecek ve öncü medeniyet tasavvurumuzun eğitim yaklaşımını aramaya çalışacağız” dedi.

 Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim sendikacılığımızın çıkış noktası, önce kurumları, kurumlar aracılığıyla da insanları şekillendiren bu anlayışa karşı çıkmak; toplumun tüm hissiyatını sosyal alana yansıtmak, onların istek ve beklentilerini mücadele ederek almak, insanı devlete hizmet eden bir nesne değil, devleti insana hizmet eden bir aygıta ve araca dönüştürmektir. Türkiye’nin demokratikleşme hamlelerinde büyük adımlar atarak hızla yol aldığı, çözüm sürecinin başarıyla devam ettirildiği, toplumsal barışın her geçen gün daha da güçlendiği bir dönemde; toplumsal enerjimizi azaltacak, demokratikleşmemizin hızını kesecek, toplumsal ayrışmayı tetikleyecek veya artıracak bilimsel ve pedagojik temelde gerçekleştirilmeyen tartışmalardan kaçınmalıyız.  Büyük Türkiye ideali için devletin tüm kurumlarının, sivil inisiyatiflerin ve nihayetinde 76 milyon vatandaşımızın el ele, gönül gönüle ortak akılla yol alması gerekiyor. Büyük Türkiye’yi engellemek isteyenlerin en büyük korkusu da budur. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, Büyük Türkiye idealine tüm gücümüzle ve enerjimizle katkı sunmaya, destek olmaya, çözüm üretmeye, bu ideale inanmış tüm sosyal kesimlerle işbirliği yapmaya yönelik tavrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”
İlahiyatçı – Yazar Mustafa Yıldız ise Türkiye’de geleneklerinden beslenen bir eğitim sistemine ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade ederek, “Talebin olmadığı yerde eğitim olmaz. Öğretmeninin önünde diz çökmeyen bir eğitim anlayışından hiç kimseye fayda gelmez. Öğretmenin itibarının tartışma konusu olduğu bir zihniyette doktor, mühendis, mimar vb. yetiştirilebilir ancak Büyük Türkiye’yi kuracak beyinler yetiştirilemez. Çok geçmeden yapılan reformların hayata geçmesi yeni eğitim çalışmalarının geleneksel olanla yeniden değerlendirilmesi gerekir” şeklinde konştu.
Medeniyetimizde Eğitim semineri İlahiyat-Yazar Mustafa Yıldız’ın kitaplarını imzalaması ile sona erdi.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber