Adıyaman Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, “Kur’an’da Tevafuk Mucizesi” konulu konferans verildi.

Adıyaman Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Altınbaşak Derneği’nin Demokrasi Parkı’nda ortaklaşa düzenledikleri konferansta konuşan Hayrat Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eğitimci-Yazar Zafer Zengin, Kur’an-ı Kerim’deki tevafukları anlattı. Sinevizyon sunumu eşliğinde yapılan izahatta, Zafer Zengin önemli konulara vurgu yaptı. Hüseyin Kandemir’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, bilimsel açıklamalarda bulunan Zengin, Kur’an’da 2806 Allah lafzının bulunduğunu, bunların tamamının alt alta, yan yana ve karşılıklı sayfalarda aynı satırlarda yer aldığını, sayfaların kapanmasıyla lafızların yüz yüze geldiğini belirtti. Aynı şekilde Rab lafızlarının ve HZ. Peygamber efendimizin isminin de sayfalarda ahenkle ve uyum içerisinde olduğunu kaydetti.
Birçok neslin bu asil insanların gördüğü mucizeyi görmeden gittiğini, bu mucizeyi görmek bizlere nasip olduğunu dile getiren Eğitimci-Yazar Zafer Zengin, mucizeden şöyle bahsetti:
“Kur’an’da tevafuk mucizesi var. Tevafuk dengelerini iyi anlamak gerekir. Tevafuk eşin arasındaki denge, ahenk, uyum, ölçü, tenasüp diye tarif edebileceğimiz bilinçli bir surette, eşyanın birbiriyle uyumlu, ölçülü ve dengeli olması demektir. İki şeyi birbiriyle bağlantılı yaptığınız zaman birbirine muhalefet olmaması, birbirine yanlış çıkarmaması ilim ve dengeyi ifade eder” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizler eğitim hakikatini kehanetin her tarafında görebiliriz. Kehanetin her yerinde tevafuk var, ama biz farkına varmadan bilinç işine girerek tesadüf diyoruz. Tesadüf kelimesine şu anlamlar yüklenmiştir; Bilinçsiz bir denk geliş, bilinçsiz bir rastlantıdır. Tevafuk ise bilinçli bir denk gelme, bilinçli bir uyum bilinçli bir ölçüdür. Dolayısıyla bilimin dünyasında tesadüf yoktur. Her şey bilinçli, ölçülü ve uyumludur. Kehanetteki bütün dengeler ve kanunlar, o birbiriyle münasebetten olan varlık, uyum, denge; bir bilincin, bir şuurun, bir iradenin neticesidir. “
Allah’ın yarattığı her şeyin mucize ve ayet olduğunu açıklayan Zengin, konuşmasına şöyle devam etti:  
“Allah’ın varlığı onun birer delilidir. Resim dengelerindeki uyum, ahenk, ölçü ve tasarım mucizesidir. Onun tasarımcısı Cenab-ı Hakk’tır. Onun İlminden, onun kudretinden çıkmıştır bu öykü. Bu tevafuk kanunu her şeyi kuşatmıştır.”
Zengin; “Kur’an kelimesinde bir mucize var. Kur’an kelimesinin harflerinin rakam değeri ‘Kaf, Ra ve Nun’ harflerinin rakam değeri 1351 ediyor. Kur’an kelimesinin harflerinin ebcet değeri 1351’dir. 1351’i yıl olarak kabul edersek tevafuk Kur’an’ın yazıldığı yılı gösteriyor. Hicri takvimi Miladi takvime çevirdiğimizde 1933 yılı ortaya çıkıyor. Bu yıl Kur’an’ın yazıldığı yıldır. Şimdi bu Kur’an kelimesinin 1351 yılını göstermesi tesadüf olabilir mi? 1351 yılında böyle bir Kur’an’ın yazılması tesadüf olabilir mi? Allah’ın ilmi her şeyi kuşatmıştır. Allah her şeyi en iyi bilendir. Kur’an kelimesinde böyle bir mucizenin varlığı aşikârdır” dedi.
Yaklaşık 1 buçuk saat süren konferansın sonunda Adıyaman Belediyesi Meclis Üyesi Muhittin Büyük, Hayrat Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eğitimci-Yazar Zafer Zengin’e bir buket çiçek takdim ederek, performansından ve izahatından dolayı teşekkürlerini iletti.
Editör: Adıyaman Haber