ADIYAMANLILAR VAKFININ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ.
VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ, ADIYAMAN HER ALANDA SIÇRAMA YAPACAKTIR. .     
  
Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfının son bir yıllık çalışmalarını değerlendirmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Çalıştay sona erdi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda iki gün süren Çalıştay Adıyaman Üniversitesi Uygulama Otelinde yapılan protokol konuşmaları ile sonlandırıldı.
Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Milletvekili Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Vakfın Kurucu Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 
Çalıştay’ın sonucunu açıklayan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal yaptığı konuşmada, “Bu Çalıştayı bundan sonra yılda bir defa Adıyaman’da yapacağız” dedi.
Programda konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Adıyaman’da bundan sonra el ele vererek güzel şeylerin ortaya çıkacağını belirterek, niyetiniz insanlara hizmet olursa güzel şeylerin ortaya çıkmamasının hiçbir nedeni yoktur. Adıyaman’da göreve başladığım ilk gün yarım saat sonra Çadırkentin yer arayışına girdik. Adıyaman Konaklama Tesisleri Çadırkenti Türkiye’nin en güzel çadırkenti haline getirdik. Şu anda hiçbir problemin olmadığı Türkiye’de örnek bir tesis oluşturduk. Bu başarı Adıyaman’lı hemşerilerimizin bize verdiği destek sayesinde olmuştur. Hali hazır Çadırkentin Adıyaman’a 40 Milyon katkısı bulunmaktadır. Buda Adıyaman’a ekonomik olarak bir canlılık kazandırdı. Adıyaman’da devlet-vatandaş işbirliği çok iyi bir noktada bulunmaktadır”dedi.
Sahabe Projesine de değinen Vali Mahmut Demirtaş, “Buranın inanç merkezine dönüştürülmesi amacıyla göreve geldiğim günden bu yana burada uygulanmak istenen projenin hayata geçirilmesi noktasında yoğun gayret sarf ettik. Çünkü Adıyaman’ın tanıtılması noktasında Sahabe projesi çok önemlidir. Eğer Sahabeyi ön plana çıkartarak Adıyaman’ı tanıtırsak, nasıl ki İstanbul bugün Eyüp Sultan ile anılıyorsa, Konya Mevlana ile anılıyorsa Adıyaman’ da Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri ile anılacaktır. Sahabe alanında uygulanacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesi amacıyla yaklaşık 1 Aydır orada çalışmalar gece-gündüz devam etmektedir.
Adıyamanlılar Vakfının eğitime büyük önem verdiğini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında her yıl yüzlerce öğrencimize burs sağlayarak, onların eğitimine büyük destek vermekte ve ilimize yapılacak bir çok hayır işlerinde etkin bir biçimde rol almaktadır. Adıyamanlılar Vakfının yaptığı bu çalışmaları bütün Adıyaman halkı takdirle karşılamaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum”dedi.
 YGS sonuçlarına da değinen Vali Mahmut Demirtaş, “YGS Sonuçlarına göre Adıyaman ilimiz pek iyi noktada değil. Bundan sonra eğitim alanında yapacağımız çalışmalarla Türkiye’de ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için hemen bir komisyon kurduk. Bu komisyon Türkiye’de eğitimde başarıyı yakalamış illerde bir araştırma yapacak ve bu araştırma sonucunu bir rapor haline getirerek, bu illerin neden ilk onlara girdiğini saptayacaklardır. Bir komisyonda Adıyaman’da kurduk ve eğitimde neden bu noktada olduğumuzu bir rapor haline getireceklerdir. İnşallah eğitimdeki bu başarsızlığı hep birlikte çözeceğiz. Bu sene temelini attığımız okullarla beraberi il genelinde 600 derslik yapacağız. Bu belki Adıyaman’da bir ilk olacaktır. Ama bu ilklere alışacağız. Adıyaman daha nice ilkler yaşayacaktır. Çünkü Adıyaman’ın güzel insanına 24 saatimi versem bile azdır. Ben Adıyaman için canımı vermeye hazırım”dedi.
İpekyolu Kalkınma Ajansına sunulan projelerde bugüne kadar Adıyaman’ın hep sonlarda olduğunu vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş,” Bu sene İpekyolu Kalkınma Ajansına sunduğumuz projelerin kabulünden ilk sırada yer aldık. 22 Milyon TL’nin 8.9 Milyonunu Adıyaman aldı. Bu büyük bir başarıdır.
 
Adıyaman’a eğitim kampüsü yapacaklarını da açıklayan Vali Demirtaş, yapacağımız bu eğitim kampüslerin 3 tanesini Adıyaman merkeze, 1 tanesini Kahta ilçemize ve 1 tanesini de Besni ilçemize yapacağız. Bununla ilgili dokümanları Sayın Milli Eğitim Bakanımıza sunduk. Milletvekillerimiz de bunu yakından takip etmektedirler. Bu eğitim kampusları projemizin gerçekleşmesi halinde Milli Eğitim sisteminde fiziki problemi bitirmiş olacağız. Bu fiziki problemlerin bitirilmesi halinde 2015 yılına kadar Adıyaman’da ikili eğitimden, tekli eğitime, sınıflarında 25 kişi olduğu bir eğitim sistemi düşünüyoruz. Bu sene 30 derslikli bir İmam Hatip Okulu yapılacaktır. Bu 30 dersliğin yarısını Adıyaman merkezinde diğer yarısını da Kahta ilçemize yapmayı düşünüyoruz.
Bu yıl Milletvekillerininde de ciddi katkılarıyla Hükümet Konağını da yenileyeceklerini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Mevcut Hükümet Konağının 40 yıl önce yapılması münasebetiyle artık günümüze cevap vermemektedir. İçişleri Bakanımızla yaptığımız görüşmede Hükümet Konağı için 22.5 Milyon lira ödenek ayrıldı ve proje içinde 200 Bin TL ayrıca aktarıldı. Sahabede yapılacak olan caminin temel atma töreni bittikten hemen sonra hem Osmanlı hem de Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan bir Hükümet Konağı inşa edeceğiz.
Kültür Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde Kültür Bakanlığının Perre Antik Kentinde bir panorama müzesi yapmayı düşündüklerini kaydeden Vali Demirtaş, “Bu projenin de hayata geçirilmesi amacıyla perre antik kentinin tam karşısında 50 dönümlük bir alan bulduk ve bu araziyi tahsis ederek, panorama müzesini yapacağız. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.
Kahta ilçesinde bir Sera Organize Sanayi Bölgesi kurmayı amaçladıklarını belirten Vali Demirtaş, “Bilindiği gibi bir sera organize sanayi bölgesinin kurulması için 250 dönümlük arazi şartı bulunmaktadır. Yönetmelik değişikliği yapıldığı zaman ilimiz Kahta ilçesinde sera organize sanayi bölgesini kurarak, seracılığı geliştirmeyi düşünüyoruz. Bu projenin de hayata geçirilmesi için Adıyaman’da her türlü imkan bulumaktadır.
İldeki restorasyon çalışmalarına da değinen Vali Mahmut Demirtaş, “Bu sene Tuz Hanının turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışmalarını başlatacağız. Bir kenti şehir yapan inşa ettiği binalar değildir. O şehrin gerçek anlamda manevi dinamikleri varsa onları ayağa kaldırmamız gerekiyor. Tarihi eserleri varsa onları yağa kaldırmamız gerekiyor. Adıyaman ilimizde manevi dinamiklerin başında da sahabe bulunmaktadır. Eğer sahabeyi ön plana çıkartırsak Adıyaman büyük bir sıçrama yapar. Buraya uygulanacak projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte yılda 2 Milyon turist bekliyoruz. Gücümüzün yettiği oranda Adıyaman’a bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yürütürken Milletvekillerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve Adıyaman’lı vatandaşlarımızın bizlere çok ciddi bir katkısı bulunmaktadır. Adıyaman’ın en önemli özelliklerden bira tanesi de huzur kenti olmasıdır. Bu huzurumuz, birlik ve beraberliğimiz ile dayanışmamız devam ettiği müddetçe ben Adıyaman’da yapamayacağımız hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum”dedi.
Protokol konuşmalarınını ardından Adıyamanlılar Vakfına emeği geçenlere Teşekkür Belgesi verildi. Vali Mahmut Demirtaş ise, Kahtalı işadamı Ramazan Aksoy’u Kahta ilçesine yaptığı katkılar ve burada bir fabrika açarak,istihdam oluşturmasından dolayı plaketle ödüllendirdi.  
            
Editör: Adıyaman Haber