Adıyaman’da “Öğrenciler AB’yi öğreniyor” Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği (AB) değerlerini öğrenmeleri amacıyla başlatılan proje kapsamında “Bana AB’yi anlat” adıyla slogan, şiir ve kısa öykü yarışmaları düzenlendi.
Türkiye ve AB’nin mali iş birliğiyle finanse edilen proje kapsamında, Adıyaman’da dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, yaptığı konuşmada, dereceye giren öğrencileri kutladı.
Türkiye’nin nihai hedefinin Avrupa Birliğine girmek olmadığını belirten Özkan, AB bizim nihai hedefimiz değil. Bizim için AB’nin müktesebatının değerleri önemlidir. Yani insan hakları, demokrasi, özgürlük kavramları bizim için daha önemlidir. Türkiye’nin AB’ye girmemesi için AB direnç gösteriyor. Ama bir gün Türkiye, AB kapısından ayrılırsa, onlar bize girmemiz için yalvaracaktır” dedi.
AB’nin insan hakları, demokrasi gibi değerlerinin öğrenciler tarafından öğrenilmesini arzu ettiklerini ifade eden Özkan, bundan dolayı çeşitli etkinlikler ve projeler yürütüldüğünü belirtti.
Özkan, daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, bisiklet ve satranç takımından oluşan ödüller verdi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber