Yağışların mevsim normallerinin üzerinde olması ile özellikle Atatürk Barajında su doluluk oranı eski seviyesine geldi. Barajlarda su seviyesinin yükselmesi ile balık üretimi de artış gösterdi.

Tanesi 20 kilograma yaklaşan sazan balığı avlanan Adıyamanda son yılların en verimli su ürünleri dönemi yaşanıyor.

Hafta sonları amatör balıkçıların akınına uğrayan barajlardan Atatürk Barajında, özellikle 100-150 metre uzunluğundaki sallama oltayla balık tutan balıkçıları mutlu ediyor.

Sallama oltalara bağlanan zillerin çalması ile yaşanan koşuşturmaca, renkli görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.

Aynalı sazan balığının yoğunlukta bulunduğu barajda, balık tutmak için yem olarak makarna kullanılıyor. Kaşır makarnasını oltaların ucunda bulunan çengelli iğnelere takan balıkçılar, oldukça iri balık yakalama şansına sahip oluyor.

Jandarmanın sürekli denetim yaptığı barajda, kişi başı 2 oltanın dışında balık ağı, gırgır ya da fazla olta kullanan balıkçılara ceza kesiliyor.

Amatör balıkçıların akın ettiği Atatürk Barajında, gece geç saatlere kadar balık tutma keyfi yaşanabiliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren baraja gelerek oltalarını suya atan balıkçılar, akşam geç saatlere kadar balık tutuyor.

- SATIŞLAR YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Balıkları tezgahında sergileyerek satmanın bereketini yaşayan balıkçılar, Atatürk Barajında 3 teknemiz var. Kendi balıkçılarımızın yakaladığı bu balıkları günübirlik tezgahlarımızda perakende ve toptan olarak satıyoruz. Balık eti sevenlerin sayısı bir hayli fazla olduğu için satış konusunda herhangi bir sıkıntı çekmiyoruz dediler. 

PHA

Editör: Adıyaman Haber