Doğan, açıklamada, Peygamber efendimizin doğum haftasını coşkuyla kutladıklarını söyledi.

O güzel insanların vesilesiyle birlik ve beraberliğe nasip olmasını  Allah’tan dileyen Doğan, şunları söyledi:

Bu Kutlu Doğum Haftasıyla ilgili müftülüğümüz, belediyemiz belirli etkinlikler düzenliyorlar. Bu etkinliklere hem Alevi hem Sünni kesimler çağırılıyor. Bu da birlik ve beraberliği daha perçinleştiriliyor. Kardeşliğe vesile olacağına inanıyorum

- MUHAMMED HEPİMİZİN

Doğan, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle benim şunu vurgulamam gerekiyor. Muhammed hepimizindir. Hem Alevinin hemde Süninindir. Bu Sünni kesimin düzenlediği programları Alevi kesimlerinin de düzenlemesini temenni ederim çünkü Muhammed Ali’nin de Hasanın da, Hüseyinin de büyüğüdür ve onların temelidir. Eğer ben Muhammed’e saygı duymuyorsam, ben Muhammed’e hürmet etmiyorsam öbürleri Ali, Hasan, Hüseyin de onlardan gelen insanlardır dedi.

- HEPSİNİ DE SEVMEMİZ LAZIM

Bugün gül uzatmanın tam zamanı olduğuna vurgu yapan Doğan,  Ali’yi sevelim, Hasan’ı sevelim, Hüseyin’i sevelim. Muhammed’e kurban olalım. Hepimiz birbirimize gül uzatalım, diken batırmayalım. Hz Ali’nin güzel bir lafı var sana düşman diken batırıyorsa sen ona gül uzat Bizim insan olarak bugün bir birimize gül uzatmanın tam zamanı. Zman kaybetmeyelim şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber