Aksoy, Öğrencilere Hedefleri Konusunda Yön Gösterdi:

“Beni İstanbul’a Götürürsen, Orada Seni Beslerim”

 

Adıyamanlı işadamı Ramazan Aksoy, Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü öğrencileri ile bir araya geldi.

Girişicilik ve Liderlik dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Mücahit Çelik tarafından, Adıyaman Üniversitesine davet edilen Adıyamanlı işadamı Ramazan Aksoy, insanın girişimci olması için mutlaka bir sermayesinin olması gerekmez şeklinde konuştu. Kendi hayatından kesitler veren Aksoy, bir üniversite mezununun son düşünmesi gereken işin devlet memurluğu olduğunu ifade etti.

Oldukça verimli geçen derste, Ramazan Aksoy, ayrıca kendi yatırımlarının bir kısmını neden Adıyaman`a kaydırdığından da söz etti. Adıyamanlı olması hasebiyle Adıyaman`a bir vefa borcu olduğunu, Adıyamanlı olan her iş adamının da bu vefayı göstererek Adıyaman`a gelmeleri ve yatırımda bulunmalarını temenni eden Aksoy, “Her yatırımın temelinde kazanç olmamalı” dedi.

“Bazen doğduğun yerin ekonomik, sosyo ve kültürel yapısının gelişmesine katkı sağlamak, kar elde etmekten daha önemlidir” diyerek sözlerini sürdüren Aksoy, Adıyaman`da olmaktan ve Üniversitede ders verme imkanı bulmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Yrd. Doç. Dr. Mücahit Çelik`e teşekkür etti.

Ramazan Aksoy hayat hikayesi

1968’de İstanbul’a giden Ramazan Aksoy, sonraki senelerde 5 kardeşinin beşini de İstanbul’a götürerek, kendi işlerini kurmak için hareket ediyorlar. Rasa Tekstil’in patronu Ramazan Aksoy kısa süre içerisinde tişört üretimine geçerek, başta Almanya olmak üzere Fransa, İtalya gibi birçok Avrupa ülkesine ürettiklerini ihraç etmeye başladı. Carlo Colucci, Signum, Kitaro, Pierre Cardin, Rwc, Toni Gard gibi markalara fason üretim yapan Aksoy yönetimindeki Rasa Tekstil daha sonra kendine ait bir marka kurdu: Ramons.

Editör: Adıyaman Haber