Adıyaman Kuş Severler Derneği tarafından düzenlenen konvoyda teröre tepki yağdı.

Öğle saatlerinde Adıyaman-Gölbaşı karayolu Küçük Sanayi Sitesi önünde toplanan 500 araç buradan konvoy oluşturarak terörü lanetledi.

Adıyaman Kuş Severler Dernek Başkanı Necmettin Canlı, yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Canlı, vatana sahip çıkılmasını ifade ederek, şunları söyledi:

“Herkesin dediği gibi başımız sağ olsun günler ardı ardına takip ediyor şehir haberleri alıyoruz bizler vatansever olarak Kürdüyle, Türküyle Alevisiyle, Sünnisiyle yıllarca burada kol kola verip yaşadık. Bu dış gücün oyunlarına alet olmamak için şuanda burada bulunan arkadaşların arasında Alevi de Sünni de Çerkez de var. Burada bir vatan bölünmez sloganıyla milletimizin uyanması gerekiyor. Vatanımıza, bayrağımıza sadık olmamız lazım. Bizler vicdani olarak acıma hissimiz çok olarak, belki bir çoğuna burada el uzatıyoruz, belki ekmeğimizi paylaşıyoruz fakat bunu tüm kamuoyunun bilmesi lazım. Bizler Allah korusun en ufak bir şeyde kimse bizleri kabul etmez. Ekmeğini, suyunu bizle paylaşmaz. Onun için biz yaşadığımız vatana sahip olmak zorundayız” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından uzun konvoyların oluştuğu araçlar üzerine asılan Türk bayrakları eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden konvoy geçişi yapıldı.

Bu esnada vatandaşlar binalardan Türk Bayrakları sallayarak konvoya destek oldu.

Atatürk Caddesi Hoca Ömer Mahallesinde toplanan grup araçlardan inerek burada bir süre durarak terör aleyhine slogan atarak, büyük Türk Bayrağı açtılar.

Toplanan grup buradan ellerinde büyük Türk Bayrağı ile Kapcami Mahallesi Sümer Meydanında bir süre slogan attı.

Daha sonra grup burada İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber