Ülkemizde her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Defterdarı Şefik Tongal, beraberinde Gelir Müdürü Mehmet Ali Ünsal, Vergi Dairesi Müdürü Bülent Dirikolu, Gelir Uzmanı Derya Aslan ve Gelir Memuru Hüseyin Delibalta ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, hafta boyunca yapacağı etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

         Vali Mahmut Demirtaş tarafından makamında kabul edilen Defterdar Şefik Tongal, ziyarette yaptığı konuşmada, “Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftasını bu yılda 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.   Hafta boyunca mükelleflerimizin üyesi oldukları oda ve birlikler ile ilimizdeki basın yayın kuruluşları ziyaret edilerek, vergisel konularda açıklamalar yapılacak ve bazı okullarımız ziyaret edilerek, vergi bilinicinin artırılması hakkında geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize konferanslar vereceğiz ”dedi.        

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Defterdar Şefik Tongal ve Defterdarlık çalışanlarını kabul eden Vali Mahmut Demirtaş, “Vergi bilinç ve kültürünü toplumun bütün kesimlerine benimsettiğimiz oranda vergi kayıp kaçağının azalacağını belirterek, ülkemizin her köşesinde topluma benimsetilmesi güç olan vergisel hizmetler, ilimizde mevcut personel ile sağlıklı, seri ve verimli bir şekilde yürütülmeye çalışılmaktadır. 2012 sonu itibariyle Adıyaman’da vergi tahakkuku 223.245.569 TL, tahsilat oranı ise 227.693.864 TL olup, tahsilat oranı %102’dir Türkiye’de iller arasında ise vergi tahsili bakımından 6. sırada yer almaktayız. Bütçe giderlerini karşılama oranı %26’dır” dedi.

Editör: Adıyaman Haber