Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla 2013 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen Başkanlığında Valilik Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Koordinasyon kurulu toplantısında kurumların 2012 yılı yatırımları ve harcamaları değerlendirildi.

Vali Yardımcısı Murat Süzen Başkanlığında gerçekleştirilen 2013 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge Müdürleri ile ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Murat Süzen,“Ülkemizin planlı kalkınma çabalarının bir aracı olarak her yıl hazırlanan Devlet Yatırım Programının il düzeyinde uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine etkinlik kazandırmak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesi yatırımcı bölge ve il kuruluşları ile belediye başkanlıklarının yatırım uygulamalarına ilişkin olarak, Valiliğimize gönderilen raporlara göre, ilimizde kuruluşlarımızın 2012 yılı yatırım programlarında merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarımıza ait irili ufaklı 516 adet işin yer aldığını, bu işlerin toplam proje bedelinin yaklaşık 1 Milyar 754,5 Milyon TL olduğunu,  bu işler için geçmiş yıllarda 363 Milyon TL harcanmış olup, 2012 yılında 588 Milyon TL ödenek ayrılmış ve dönem sonu itibariyle 485 Milyon TL harcanarak, %82.4’lük nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu işlerden 318 tanesi bitirilmiş, 150 tanesinde çalışmalar devam etmekte, 5 iş tasfiye edilmiş, 41 adet  iş proje, ihale ve sözleşme aşamasındadır ” dedi.

Vali Yardımcısı Süzen, “Merkezi idare kuruluşların 2012 yılında Adıyaman ilimizde gerçekleştirileceği yatırım projeleri hakkında şu bilgilere değindi; “Sadece merkezi idare kuruluşlarımızın 2012 yılı yatırım programında küçüklü büyüklü 258 adet iş bulunmaktadır. Toplam proje bedelleri 1 Milyar 628 Milyon TL olan bu işler için önceki yıllarda 358 Milyon TL harcanmış, 2012 yılında ise merkezi idare tarafından 469 Milyon TL ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Bu zamana kadar yapılan çalışmalar sonucu 111 adet iş bitirilmiş, 120 adet işte çalışmalar devam etmektedir. Bu işler için kullanılan ödenek miktarı 409 Milyon TL’dir. Bu harcamayla ulaşılan nakdi gerçekleşme düzeyi %87,2’dir. Devam eden işler dışında 25 adet iş de proje ve ihale aşamasındadır” dedi.

 Yerel yönetim kuruluşların programlarında bulunan 258 adet işin proje bedelinin 126,5 Milyon TL olduğunu belirten Vali Yardımcısı Murat Süzen, “Bu işler için 2012 yılında 119,2 Milyon TL ödenek kullandırılması öngörülmüş, bu güne kadar 207 iş bitirilmiş, 5 iş tasfiye edilmiş, 30 işe devam edilmektedir. Bu işler için 75,6 Milyon TL harcama yapılarak, %63,4’lük nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.

Editör: Adıyaman Haber