TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
Aydın, mesajında, “Dünyanın belki de en meşakkatli ve dinamizmi hiç bitmeyen işlerinin başında gazetecilik gelmektedir. Zamanın her günü ve anı haber peşinde hiç bir zorluktan kaçınmayarak görev yapan gazetecilerin bu anlamda mesleklerine olan azimleri her zaman takdirla karşılanmıştır. 
Özellikle bizim ülkemiz ve bulunduğumuz coğrafya itibariyle sıcak gündem ve hareketliliği her daim muhafaza eden yerlerde gazetecilik mesleğini icra edenler açısından zor ama bir o kadar da verimli ve her geçen gün kendini geliştiren bir hal arz etmektedir dedi.
Kamuoyunu açık ve seçik her konu ve her hadiseden bilgilendiren, bu manada toplumu gelişmelerden haberdar ederek aydınlatan değerli basın mensuplarının her günlerinin güzel ve mutlu haberleri insanlıkla ve vatandaşlarımızla paylşacağı günler diliyorum diyen Aydın, şöyle devam etti:

Her zaman kamuyounu bilgilendirmek ve aydınlatmak için görevlerinin başında olan değerli basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine,  ailelerine sağlık ve başarılar temenni ediyorum

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise şöyle konuştu:

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basın, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan en etkili araçtır. Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkemizin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basınımız görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirmektedir.
Bu önemli görevi icra eden başta yerelde çalışan gazetecilerimiz olmak üzere tüm gazetecilerimizin bu özel gününde yanında olduğumuzu belirtir 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım


 - VALİ DEMİRTAŞ’TAN BASIN ÇALIŞANLARINA ZİYARET   

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle Adıyaman’da faaliyet gösteren basın cemiyetlerini ziyaret ederek, yaygın ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilk olarak GAP Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, Cemiyet Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz tarafından karşılandı. 
Vali Mahmut Demirtaş’ın ziyaretinden memnuniyet duyan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, bölgesel bir cemiyet olarak kurulan GAP Gazeteciler Cemiyetinin Adıyaman basın camiasına getirdiği yenilikler ile basın hayatındaki birikim ve tecrübelerini dile getirdi.
Ardından Adıyaman Gazeteciler Cemiyetine geçen Vali Mahmut Demirtaş’ı Başkan Zeki Dişkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Vali Mahmut Demirtaş’ın ziyaretinden şeref duyduklarını kaydeden Başkan Dişkaya, “Güneydoğu Anadolu Bölgemizin içerisinde yer alan Adıyaman’ımız da birçok vali gördük. Sayın Valimizin ilimize gelişi ile birlikte devletin güler yüzünü, şefkat yüzünü, herkese eşit mesafedeki duruşu ve kamuoyundaki yansımaları herkes tarafından takdir edilmektedir. Sayın Valimizi bugün burada ağırlamaktan kalben şeref duyuyoruz. Sayın Valimizin bir Adıyamanlı gibi koşturmasından bir Adıyamanlı olarak teşekkür ediyoruz. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz”dedi. 
Son olarak Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş’ı Başkan İbrahim Aslan ve üyeleri kapıda karşıladı. 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Cemiyeti ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür eden Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, “Yaklaşık 4 yıldır ilimizde görev yapan sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, ilimize atandığı günden beri başta eğitim yatırımları olmak üzere ilin kalkınması adına çok önemli hizmetlerde bulundu. Basın olarak teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da basın olarak sayın valimizin Adıyaman’da hayata geçireceği her türlü projeye destek vereceğiz. Son iki yıldır Adıyamanlı vatandaşlara nefes aldıracak Beşpınar Projesinin sayın valimizin öncülüğünde çok önemli bir aşamaya geldiğini görüyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesiyle Adıyaman’da insanlarımız hafta sonu aileleriyle birlikte eğlenebileceği bir mesire alanına kavuşmuş olacaktır. Bu projeyi hayata geçiren Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü Adıyaman bu tür sosyal projelere susamıştı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bizleri unutmayarak ziyaret eden Sayın Valimize cemiyetimiz adına çok teşekkür ediyorum”dedi.
Basının Adıyaman’ın ekonomik ve sosyal alanda gelişmesinde ve kalkınmasında çok büyük katkıları bulunduğunu dile getiren Vali Mahmut Demirtaş ise şunları kaydetti:

“Bizler kamu görevini yerine getirirken basınımızın ve basın emekçilerimizin çok büyük katkıları bulunmaktadır. Adıyaman’da göreve başladığımız günden beri basınımızla bir dayanışma içerisinde hizmet ederek ilin sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Bugüne kadar basınımızda ciddi eleştirilerde aldık ama hiçbir zaman bundan rahatsız olmadık. Tam tersine bu eleştiriler bizlere yol gösterici oldu. Şu da bir gerçek ki, kamu hizmetinin yerine getirilmesinde basınımız devlet ile vatandaş arasında bir köprü görevi görmektedir. Demokrasinin gelişmesini istiyorsak yerel basının mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir görevi üstlenen tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum
Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyaretlerde, Vali Mahmut Demirtaş 3,5 yıllık görevi süresince Adıyaman’da yaptıkları çalışmalar ile hayata geçirdikleri projelerden söz etti.   
 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, tüm gazetecilerin gününü kutladı.
Adıyaman Belediye Başkanı Kutlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazeteciliğin demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğunu ve bu anlamda tarafsız ve objektif gazetecilik yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını açıkladı.
Başkan Kutlu mesajında, “Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basın çalışanlarının günü kutlu olsun. Demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olan basının tarafsızlığı, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yere sahiptir. Bu kadar önemli bir görevi icra eden tüm basın mensuplarının ve özellikle de Adıyaman’ımızın kalkınmasında aktif görev alan basın mensubu hemşerilerimizin ‘10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ise şunları söyledi:

Bir haber için gecesini gündüzüne katar, bazen haber yaptığı için tehdit görür, evine ekmek, çocuğuna ilaç almak için minnet etmeden, ikinci bir işi sesiz sedasız yapar. Dostuna, arkadaşına zaman ayırmaz, gecesi ayrı dert, gündüzü ayrı dert, protokol, resmiyet hep ön plan bekler. Velhasıl işi zordur ,yerel medyanın. Reklam arar gazetesini çıkarmak için, adı benden para istedi olur, gene de sesizce işini yapar.
Onurlu yerel medya. 10 Ocak Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Ama en çokta yerel medyanın emekçi çalışanlarının gününü kutluyorum

Hür Dava Partisi İl Başkanı Ali Çelik te şöyle konuştu:

İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, dünyanın hemen her yerinde ama özellikle de yaşadığımız coğrafyada gelişen olayların dünya gündemine taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin ne kadar mühim olduğu inkar edilemez bir gerçektir. İnsan hayatına bir ağaç kadar değer verilmediği böylesi bir zaman diliminde ve ortamda gazetecilik yapmak elbette ki kolay bir iş değildir. Ancak toplum için en az ekmek ve su kadar elzem olan doğru bilgilendirme hakkını sağlayan neferler olarak, gazetecilerin omuzlarındaki ağır görevin bilincindeyiz ve verdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz. Böylesi bir dönemde gazeteci kimliği ile hareket eden her bir bireyin doğru, tarafsız, hakkaniyet ölçüsü içerisinde hareket etmesi ve adaletin aydınlık yüzünün karanlığa mahkûm edilmesine müsaade etmemesi hayati bir önem arz etmektedir.  Gazetecilerin, cesur bir habercilik anlayışı ile toplumu bilgilendirmesinin ne kadar mühim olduğu herkesçe takdir edilmektedir. Basın mensupları, görevlerini icra ederken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, bireylerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalıdır. Gazetecilik mesleği icra edilirken ahlaki değerler her şeyin üzerinde tutulmalı, bu hakikatten saparak eksenleri kayanların ise bu ulvi mesleğe halel getirmesine müsaade edilmemelidir. Bu duygu ve düşünceler ile her ne olursa olsun ve neye mal olursa olsun toplumu doğru bilgilendirme adına ilkeli bir duruş sergileyen tüm basın mensuplarının ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber