Adıyaman Gölbaşı -29.12.2011- Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, kaymakamlıkça yapılan 1500 Kişilik Kapalı Tribün çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Kaymakam Ali Edip Budan, muhabirine yaptığı açıklamada, en kutsal yatırımın insanlara ve gençliğe yapılan yatırım olduğunu ifade ederek Gölbaşı Kaymakamlığı olarak gençliğe yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.
Spor yaparak büyüyen çocukların diğer akranlarına göre daha başarılı olduğunu vurgulayan Kaymakam Budan, gençlerin spor tesisleriyle sağlıklı ortamlarda spor yaparak ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunarak, kötü alışkanlıklardan da uzak durmalarını sağlayacak, daha sağlıklı sporcuların yetiştirilmesi adına tesisleri önemsediklerini söyledi.
Kaymakam Budan, şunları kaydetti:
“ İlçemizde gençliğe ve spora verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, ilçemizde bugüne kadar olmayan 1500 kişilik üstü kapalı oturma koltukları olan tribün yaptık, yapmış olduğumuz kapalı tribününün altını ise gençlerimize kapalı spor alanı olarak dizayn ettik. Tribünün altındaki çok amaçlı spor salonumuzu doğal gaz ısıtma sistemi ile donattık. Tribünümüzü ve kapalı spor salonumuzu Türkiye standartlarında yapmaya gayret ettik. Bu salonumuzu Gençlik Merkezi olarak gençlerimizin hizmetine sunacağız. Çok amaçlı spor salonu şeklinde yapılan Gençlik Merkezimizde de; Gençlerimizin birçok spor dalında kurs ve çalışmalarını yapmalarını amaçlıyoruz.
Bu çalışmalarımıza ek olarak ilçemizde daha önceden yapılmış olan kapalı spor salonumuzda ısınma problemini doğal gaz ısıtma sistemi kurarak çözdük. Kapalı spor salonumuzun parke onarımı ve iç onarımı, ısıtma sistemleriyle Milli Müsabakaların yapılacağı standart spor salonu haline getirdik. Ayrıca tenis kortlarımızın, kapalı spor salonumuzun ve ilçe stadımızın giriş bölümünü oluşturan bahçesine 3000 metre kare kilitli parke taşı döşeyerek ilçemize ve tesislerimize yakışır bahçe düzenlemesi yaptık.”