Van otlu peynir lezzetli ve farklı bir aromaya sahip olduğu için çok beğenilen bir peynir çeşidi olarak sofralarda yer alıyor. Aynı zamanda saymakla bitmeyen faydalarından dolayı çok fazla kişi tarafından tercih edilen geleneksel bir peynirdir. Sadece kahvaltı sofralarında kullanılmayıp aynı zamanda hamur işinde de kullanıldığı zaman çok farklı bir tat ortaya çıkaran bir Van peyniri olarak tüketilir.

Yemeklerin yanında aperatif olarak veya salata ve makarna gibi yiyeceklere eklenerek tüketilmesi gayet mümkün olur. Genellikle Van peyniri Van yöresine ait olsa da Anadolu’nun birçok bölgesinde farklı biçimlerde yapılması da mümkündür. İçerisinde çok fazla yabani otun birleşmesiyle beraber ortaya muazzam bir lezzet çıkar ve yiyenlere bir daha yeme isteği gelir. Bu yüzden Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Van Otlu Peynirin Yapımı Kolay mı?

Van otlu peynirin malzemeleri olduktan sonra yapımı zor değildir. Önemli olan içerisinde bulunan çok fazla otun bulunmasıdır. Çünkü peynire asıl aromayı ve lezzeti o katlar katıyor. Bu otlar ise genellikle bahar mevsiminde çok bulunuyor. Sütün ve otların çok olduğu mevsim döneminde Van peyniri yapılıyor. Bunun için belirli başlı kriterlere uymak gerekir. Aksi halde istemediğiniz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu zahmetli bir peynirin yapımı ile uğraşmak istemezseniz, elbette ki alacağınız yer var. Bunun için Van Otlu Peyniri sitesinden gönül rahatlığı ile temin edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.vanotlupeyniri.com/peynir-cesitleri.html

Editör: Adıyaman Haber