Avukat ile iletişime geçerek, bilgi alabilirsiniz.

Davalar Hakkında Merak Edilenler

Dava açmak isteyen kişiler kapsamında bir şekilde iletişime geçerek en doğru bilgiye erişme imkanını değerlendirebilir. Davanın hangi mahkemeden açılacağı, açılacak davada tarafların kazanma ihtimallerinin neler olduğu, avukat tarafından sunulan bilgiler neticesinde haklı olma durumu gibi pek çok husus var. Merak edilenlerin yanıtlanması ile davanın görülmesi söz konusu olacaktır.

Boşanma Davası ve Tazminat Davaları Ayrı Mı Görülür?

Çoğu zaman eşler boşanma davası sonrasında tazminat davası da açmak istiyor. Bu iki dava farklıdır. Bunun için ilk olarak boşanma davasının görülmesi, sonrasında ise taraflardan birinin talep etmiş olduğu tazminat davasının görülmesi için ikinci bir dava açılması gerekiyor.

Boşanma Davası Dilekçesi Hangi Mahkemeye Verilir?

Boşanma davası açmak için yapılması gereken; Aile Mahkemesi’ne dilekçe vermek olacak. Bunun için eşlerin son 6 ay boyunca birlikte ikamet ettikleri yere en yakın mahkeme olabilir. Kişinin kendisinin ikamet adresi üzerinden de davanın açılması söz konusu olabilir.

Anlaşmalı Boşanmada Avukata Gerek Duyulur mu?

Boşanmanın anlaşmalı olması, çekişmeli boşanmaya göre çok daha rahat şekilde boşanılacak olduğunun göstergesidir. Ancak nafaka – velayet gibi durumların netleşmesi açısından boşanma avukatı ile iletişime halinde olmak önemli olacak.

Editör: Adıyaman Haber