01.12.2012 tarihli " İlköğretim programı değişmedi" başlıklı yazımda eğitim sistemimiz hakkında yazmış, bazı noktaların yerine oturmayacağını dile getirmiş, başarısız olacağından bahsetmiştim.

Bu yazımdan sonra kaç milli eğitim bakanının değiştiğini, siz biliyorsunuz.

Sınavlarda yapılan değişiklikleri, sınav adlarından da olsa, siz biliyorsunuz.

Yönetinici atama yönetmeliklerinin nasıl değiştiğini, siz biliyorsunuz.

El yazısının önemli olduğunu dilegetirip, müfettişlerin öğretmenleri fırçaladığını, siz biliyorsunuz ve bunun önümüzdeki günlerde yine değişeceğini ben söylüyorum.

Bu kadar çelişki içerisinde eğitimden, doğrudan, doğrudan bahsetmek sizcede saçma olmuyor mu? Bilinen bu kadar gerçeğe rağmen ülkenin en önemli sorununun ve kalkınmasının eğitim olduğu, sağır sultan tarafından bilinirken görmezden gelmezlik kendini reddedişliktir aslında.

Yapılması gereken MİLLİ bir eğitim sistemi getirmektir. Kendine özgü milli eğitim sistemini oturtamadığınız sürece başarılı olmanız mümkün değildir.

Bu yazımda bir iddia daha ortaya sunuyorum öğretmen arkadaşların yakinen bildiği, milli eğitim müdürlüğünün her sene başı gönderdiği yazı "her hangi bir şekilde kaynak kitap öğrencilere aldırılmayacaktır. Aldıran, almaya zorlayan okul ve öğretmen hakkında işlem yapılacaktır." Yazısı gönderilmeyecek yardımcı kaynak serbest bırakılacaktır. Devletin verdiği kitaplar bize yetmez bu açıkça görülmüştür.

Öğrenciyi araştırmaya yönlendiren çoklu zekayı ön planda tutan bir müfredat ortaya koyacaksın sonra yardımcı kaynak aldırmayın, sınavlarda da ders kitaplarında ki etkinliklerden bir iki soru sorup sorular hep buradan çıkıyor kandırmacasıyla vakit geçireceksiniz. Kaynak kitaplar serbest bırakılacak. Yoksa bu düpe düz kendinle çelişmedir.

E benim kara zihniyetlim, e benim ezber dışına çıkmayan bürokratım, e benim söylenilen o, bende yaptım diyenlerim, Allahın verdiği aklı kullanmak hiç aklımıza gelmiyor mu?

Söylemek istediğim değişeceğini bildiğiniz konularda ısrarcı olmayın. Yanlışlara yanlış demeyi öğrenelim. Daha güzel günlere beraber yürüyelim.