Merkez Külliye M. Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Aydın, şüphe, merak, ütopya ve bilim konularında birbirinden önemli ve faydalı bilgiler verirken, dünya genelindeki genetik çalışmalardan da örnekler  verdi.

Konuşmasında bilginin gücüne değinen Prof. Dr. Aydın, "Bilgi güçtür. Bilgisizlik ise güçsüzlüktür. Aldığımız nefesin hakkını vermemiz lazım. Bunun da hesabı var. Unutmamalıyız ki vicdan içimizdeki sesdir. Vicdanlı olacağız. Yazmanın önemini unutmamalıyız. En iyi hafıza, en kötü yazıdan daha az kalıcıdır. Bakın bizim Mimar Sinan’ımız var, yazmadığı için bugün bir şey söyleyemiyoruz. Ancak Newton yazdı ve bugünlere aktarılmaya devam ediyor. Başarının yüzde 99’u ter, geri kalan yüzde 1’i ise ilhamdır. Yüzde 1’in yüzde 99’u da ter, geri kalan 1’i ise Allah’ın çalışmamız karşılığında bize hissettirmeden bizlere yaklaşmasıdır. Başarı sadece namaza, niyaza, oruca bakmaz, çalışmaya bakar. Bizi biz yapan yanımızdakilerdir. Önemli olan proje üretmek, destek sunmaktır. Özellikle de Müslüman kendini geliştirmelidir. Unutmayalım ki bu milletin ayağa kalkması, İslam aleminin ayağa kalkmasına bağlıdır. Bizler gelişeceğiz, gelişime açık olacağız. İzleyen değil çalışan, azmeden ve emek veren toplumlar olacağız. Ancak bu şekilde yarışa girebiliriz" dedi.

Uzmanlık alanı olan beyin cerrahisi konusunda da konuşan Prof. Dr. Aydın, hücre ile ilgili ilginç bilgiler paylaştı.

Hücrelerin de insanlar gibi bir onura, gurura ve şerefe sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:

"Nasıl ki biz konuşmamızı, oturmamızı, kalkmamızı, beslenmemizi anne babamızdan aldığımız kültür ile geliştiriyorsak hücrelerimizin de kendisini geliştirdiğini biliyoruz. Nasıl ki bir insanın kendine ait düşünce atlası varsa hücrelerimizin de düşünce atlası vardır. Beynimizinde de bir onuru, haysiyeti, şerefi ve kimliği vardır. Beyin baloncuğuna bile sevgiyle yaklaşmak gerekiyor. O hücrenin de bir haysiyeti olduğunu bilmeliyiz. Nazik dokunduğunuz zaman o hücre size yol gösterir. Onun için hücrelerin de gerçekten bir ruhu var."

"Ölçülemeyen hiçbir şey, bilimin konusu olamaz" diyen Prof. Dr. Aydın, kâinatın dahi matematik kaideleri çerçevesinde yaratıldığını söyledi.

Prof. Dr. Aydın, "Her şey ölçülebilirdir. Akıl, zekâ, zihin ve şuur bile ölçülebilir. Hayal edebiliyorsak, başarabiliriz. Hayal edebildiğimiz müddetçe, beynimizin gücü sonsuzdur. Hayal, beynin kabiliyetini gösterir. Hayal gücü sonsuz olanın, beyin gücü de sonsuzdur. Beynimizin gücü, hayallerimizle sınırlıdır. Her şey kendi beyninizde, kendi iradenizde, kendi elinizde. Bir donanım olan beyin, insanı insan, âdemi adam yapan veya yapmayan bir organdır. Akıl yazılımı, zekâ ise işletim sistemidir beynin. Ruhumuzun, kimliğimizin, şahsiyetimizin, onurumuzun, haysiyetimizin ve biz olmamızın yegâne ve nadide kumaşı, beynimizin sinir iplikçileri ile örülü olarak kafatasımız içerisinde kullanılmayı beklemektedir." dedi.

Konferans sonunda Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından Prof. Dr. İsmail hakkı AydınN’a konferanstan dolayı teşekkür edilerek, Üniversite Merkez Külliyesinde kendi adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha