Üç kardeşin en büyüğü Muhammet Fatih Kablan, pandemi nedeniyle okula gitmediği dönemde test çözerek ve düzenli ders çalışarak başarıya ulaştığını söyledi.

"Zamanım vardı sürekli soru çözdüm"

LGS sınavından 500 tam puan alan Kablan, başarısını ailesi ve öğretmenlerinin desteğine borçlu olduğunu belirterek, "Derslerime düzenli çalıştım. Yaz tatilinin başından beri son zamanlara doğru sadece deneme çözdüm. Son yılda başladım sadece yaz tatilinin başında başladım. Okula gitmediğimiz için evde soru çözdüm. Zamanım vardı sürekli soru çözdüm. Başarımda ailem, öğretmenlerim ailem sürekli yanımdaydı destek oluyordu öğretmenlerim ise ders anlatıyordu rehberlik yaptılar. Hedefimi henüz belirlemedim." dedi.

Baba Kablan: Donanımlı bir birey olmak istiyor

Öğretmenlerin desteğiyle oğlunun en iyi şekilde başarılı olması konusunda ellerinden geleni yaptıklarını belirten baba Mustafa Bahadır Kablan, şunları dile getirdi:

"Özellikle pandemi döneminde okul ve ailenin katkısı çok vardı. Çocuk zaten 5. sınıftan beri düzenli çalışıyordu. Tabi son sene LGS dolayısıyla biraz daha testlere, denemelere yönelik çalıştı. Pandeminin etkisi oldu illaki ama temelini düzgün alabildiği için özellikle 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sınıf döneminde uzaktan eğitime geçmezden evvel onun üzerine bina ederek öğretmenlerimizde sağ olsunlar gösterdikleri çabalar neticesinde güzel bir başarı elde etti.

Mutluyuz. Geleceğe yönelik henüz net bir planı yok. Genel olarak donanımlı bir birey olmak istiyor. Üniversite sınavında da başarısını devam ettirip ilerleyen dönemlerde şekillenecek diye düşünüyorum. Birkaç lise var aklımızda ailemize uygun yaşayacağımız yer anlamında bizde beraber gitmeyi düşünüyoruz. Çocuğun eğitimi açısından en iyi netice alabileceğimiz liseyi seçmek istiyoruz. Önümüzde bir süreç var bir hafta 10 gün bu süreç içerisinde karar vereceğiz. Genel olarak sorumluluklarını bilen bir çocuk. Sınav siteminin farklılığı hem lisede hem de üniversitede uzun zamandır boşluğa gelen bir ortam var. Sınav sistemi avantajları, dezavantajları ama biz bunları göz ardı ederekten elimizden geldiği kadar çocuğa destek verdik. Öğretmenlerinde desteğiyle en iyi şekilde başarılı olması konusunda elimizden geleni yaptık." 

“Başarılarının sırrı çok kitap okumak”

Adıyaman Türkiye Petrolleri Ortaokulu Müdürü Yusuf Yıldız, ise başarılarının sırrı çok kitap okumak okuduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Her yıl olduğu gibi Türkiye birincileri çıkartmaktayız. Gerçekten öğretmen arkadaşlarımızla birlikte özverili şekilde çalışıyoruz. Ve çocuklarımızı en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz sınavlara okulumuz gerçekten çok başarılı bu anlamda bu öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Düzenli bir şekilde çalıştı, özverili bir şekilde çalıştı. Hem öğretmenlerimiz hem idarecilerimiz ve velilerimiz elinden geldiği kadar öğrencilerimiz ile her sene olduğu gibi iyi bir şekilde hazırlıyorlar sınava. Bizim başarımız aslında çok fazla kitap okuma. Biz okul olarak öğrencilerimizi 5'inci sınıftan 8'inci sınıfa kadar bol bol kitap okutuyoruz. Başarılarının sırrı çok kitap okumak okuduğunu anlamak. Bir kerede okuduğu soruları anlayacak, yorumlayacak bunları yaptıkları zaman öğrencilerimizin sınavda başarılı olacaklarına inanıyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha