Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu salonunda düzenlenen karne dağıtım programına İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, şube müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Karne dağıtım töreni öncesi konuşma yapan Alagöz, "Emek ve sevgi dolu, azimli ve gayretli olmayı kendimize ilke edinerek ve yolumuza çıkan her türlü engeli sevgiyle aşmaya söz vererek, her gününü her dakikasını eğitime katkı sağlamak adına geçirdiğimiz bir eğitim-öğretim yılımızın daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Okulların tatile gireceği bu anlamlı günde siz öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve değerli velilerimizle birlikte karne sevincini paylaşmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnsanların en önemli  özelliklerinden birisi de eğitilebilen bir varlık olmasıdır. Onların bu özelliklerinin geliştirilmesi eğitim haklarının olmasına bağlıdır. Bu da doğuştan kazanılan bir haktır ve bu özelliğinden dolayı devlet güvencesi altındadır. Anayasamızın 42. Maddesinde ifadesini bulan 'Hiç kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz, devlet durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır' cümlesi ile de eğitim hakkının engellenemez olduğu gerçeği vurgulanmaktadır. Sizler, diğer bir deyişle 'Engelsiz Kalpler' size emek veren değerli öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla bugünlere geldiniz, asıl engelin beyinlerde, yüreklerde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiniz. Eğer bir eğitim ortamında sevgi varsa, şefkat varsa, gönüllülük varsa işte orada engel yoktur. Çalışma azmi vardır.. umut vardır.. yarınlar vardır. Yüreğine ve zihnine bu cümleyi yerleştirerek diğer bir deyişle “Sevgi varsa, engel yok” sloganını ilke edinerek bu kutsal eğitim faaliyetini gerçekleştiren tüm okul idarecilerimi ve öğretmenlerimi gönülden kutluyorum. 2023 Vizyon Belgemizde de belirtildiği üzere “Her bireyin kendi yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesi” maddesinden yola çıkarak, evde eğitim faaliyetlerimizi önümüzdeki öğretim yılında gerek programlarımız gerek projelerimizle bir üst seviyeye çıkarmak amacı taşıyan çalışmalar yapacağız, koordineli ve planlı olarak evde eğitim faaliyetlerine yeni bir ivme kazandıracağız. Bu denli meşakkatli ve aynı zamanda kutsiyeti yüksek eğitim sürecinde her şeye rağmen ilerlemek için çalışan, doğduğu günden bu yana tıpkı bir melek meziyeti taşıyan bu Engelsiz Kalplerimize koşulsuz sevgisini gösteren anne ve babalarımız, değerli velilerimiz sizlerin de emeğinin karşısında Milli Eğitim Camiası olarak saygıyla eğiliyoruz."

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Atatürk‘ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” özdeyişinden hareketle bu çocuklarımızın eğitimini üstlenmenin yüksek sorumluluğu ve tarifsiz gururu içinde olduklarını ifade eden Alagöz, "Tek amacımız onların, eğitimin sıcak ve şefkatli kanatlarıyla hayata tutunduğunu görmek, kendilerini özel ve değerli hissetmelerine vesile olmak, en önemlisi gözlerinde küçük bir tebessüm ışığını yakabilmektir.Bu ışığı onların gözlerinde görmek için çalışan tüm öğretmenlerimizi, gecesini gündüzüne katarak onlara kol kanat geren her şeye rağmen onları koşulsuz seven, emek veren, evladının sağlığını her şeyin üstünde tutarak hayat ışığı olan tüm anne ve babalarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Programa emeği geçenlere teşekkür ediyor ve siz sevgili öğrencilerimin yani engelsiz kalplerin sahiplerinin bu güzel karne gününü tebrik ediyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hayatta başarılarınızın devamını diliyorum, hayatta her konuda yolunuz açık olsun diyorum."dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Alagöz, evde eğitim gören öğrencilerin karnelerini verdi.

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha