Simya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bakır, yaptığı açıklamada, bu kararın herkes için sürpriz olduğunu dile getirdi.

Bunun sadece veliler için değil öğretmenler ve okullar açısından da bir sürpriz olduğunu bildiren Bakır, "Bütün çocuklar Kasım ayında sınava gireceklerdi. Kasım'da girecekleri sınav kaldırıldı. Onlar da şaşkın, onlar da ne yapacağını bilmiyor. Şuan bir belirsizlik var, şuan yapılan tek açıklama TEOG sınavının olmayacağı, bunla ilgili devamında TEOG sınavı yerine getirilecek uygulama, seçenekler var. Bunlardan biri mahalle adres, biri okul puanı, her okul kendi sınavını yapacak. Bunlar içerisinde bir seçim yapılmadı. Zaten Milli Eğitim Bakanı bunla ilgili açıklama yaptı. Bakanlar kurulu ile bir karar verilecek ve ona göre yeni bir sistem ortaya konulacak"dedi.

- OLUMLU BİR ADIM BEKLİYORUZ

Olumlu bir adım beklerini vurgulayan Bakır, şöyle devam etti:

"Burada bir belirsizlik var. Hazırlandığınız bir sınav, hızla girmek olduğunuz sınav kalkmış oluyor. Çok büyük şaşkınlık var. Bunu hep birlikte bizde merak ediyoruz. Velilerde çok merak ediyor. Acaba ne olacak, ne yapacağız. Bunla ilgili herhangi bir olumlu bir adım bekliyoruz açıkçası. Biz eğitimciler olarak eşitliğin olduğu, kimsenin hakkının yenmediği yeni bir sistemin oluşmasını temenni ediyoruz. SBS de TEOG benzer bir sınavdı ama hani 6-7'de çocuğu ölçme sınavı kalktı. Sadece 8. sınıf konularını sordular. Sonuçta bu sınavdı. TEOG mantıklı bir uygulamaydı. Ama şimdi bu da kaldırıldı, bizde de merakla bekliyoruz. Bakanlık kendi içlerinde istişarelerini yapıyorlardır. Eşitliğin bozulmadığı bir sistem istiyoruz hepimiz. Ülkenin en ücrasından en doğusuna, batısına bütün öğrencilerin eşit bir şekilde, eşit bir sınavla, eşitlik içinde bir sınav bekliyoruz. Ama bu eşitliğin bozulmasını istemiyoruz"  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha