Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdullah Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin'in 'öğretmenlerimizin ücretleri 18 yılda yüzde 600 oranında arttı' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamasında, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin'in basına yansıyan bir demecinde yer alan ifadesini anımsatarak,"Son 18 yılda öğretmen maaşlarının yüzde 600 oranında arttı" şeklindeki açıklamasının bir nevi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarına destek çıktığını savundu.

"Her iki beyanda talihsiz beyan"

Milli eğitim bakanının ifadelerini anımsatan Demir, şunları dile getirdi:

"Eğitime ayrılan bütçenin büyük bir kısmının öğretmen maaşlarına gittiğini, bununda bütçeye büyük bir yük olduğunu söylemişti. Her iki beyanında talihsiz bir beyan olduğunu söylemek isteriz. Hele de bir kaç yıl önce bir eğitim sendikasının başkanlığını (Eğitim-Bir-Sen) yapmış birinin böyle bir açıklama yapması eğitim emekçilerini hem üzmüş hem de tepkisini çekmiştir. Sayın Dağtekin ya matematik bilmiyor ya da siyasete ve ticarete atılınca paranın değerini bilmiyor.

Eğitim-Sen olarak bu örneği çokça dillendirdik ama tam anlatamadık galiba.  Bir defa daha açıklayalım belki bu sefer kendimizi daha iyi ifade etmiş oluruz. Şöyle ki 2002 yılında yani 18 yıl önce bir öğretmen o ayki maaşı ile 17 çeyrek altın alabiliyordu. Bu gün ise bir öğretmen bir aylık maaşı ile ancak 7 çeyrek altın alabiliyor. Yani  yaklaşık 10 tane çeyrek altın kayıp. Bence öğretmen arkadaşlar gidip sayın Dağtekin'e bunun hesabını sormalılar. Bu altınlarımız nereye gitti."

"İşin başında olan yürütücülerin söylemleri dert yanmak değil çözüm  üretmek olmalıdır"

Ülkeyi yönetenlerin günümüzde her şeye yapılan  astronomik zamlarla alım gücünün ne kadar düştüğünün farkında olmadıklarını ileri süren Demir, "Yine zaruri harcama kalemlerindeki vergi diliminin yüksek olması nedeniyle insanların bir çok zaruri ihtiyaçlarına  ulaşmakta ne kadar zorlandıklarının farkında değiller herhalde il başkanlarımız. Çözüm, öğretmenlerin kıt kanaat geçinebildikleri maaşlarına göz dikmek  değildir. Çözüm, öğretmen maaşlarının eğitim bütçesine büyük bir yük olduğunu ifade ederek toplumu yanlış bilgilendirmek değildir."dedi.

Eğitim-Sen olarak, eğitimdeki yetersizliklerin bütçe ile ilgili olduğunu savunan Demir, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Alt yapı sorunlarının, okul ve sınıfların yetersizliğinin, okullardaki teknolojik alt yapının yetersizliği, öğretmen açığının kapatılamamasının sebebinin öğretmen maaşları değil, tamamen eğitime ayrılan bütçenin yetersizliğinden kaynaklandığını hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Çözüm mü alın size çözüm. Dolayısıyla işin başında olan yürütücülerin söylemleri dert yanmak değil çözüm  üretmek olmalıdır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha