Eğitim fakültesinin Öğrenci ve öğretim elemanı sayısı ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Gürbüz, “Öğrenci sayımız 3 bin 200 civarıdır. Öğretim üyesi sayımız ise yeterli düzeydedir. Fakültemizde çeşitli branşlarda 96 tane öğretim elamanı bulunmaktadır. Bu öğretim üyelerinin büyük bir kısmı Türkiye ve Yurt dışındaki köklü üniversitelerde doktoralarını tamamlamışlardır. Fakültemiz; Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenliği, Arapça Öğretmenliği ve Arapça Öğretmenliği programının ikinci öğretimi bünyesinde barındırmaktadır” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere bina anlamında daha konforlu bir mekân sunacaklarını belirten Prof. Dr. Gürbüz, “Eğitimimizi 2 binada sürdürmekteyiz. Bu yıl itibari ile öğrencilerimize daha konforlu bir eğitim mekânı sunacağız. Üniversite içinde de fakültemiz hemen girişte bulunması itibari ile dikkat çekici bir konuma sahiptir"dedi.

Eğitim Fakültesinden mezun olan öğrencilerin istihdam alanında kendilerine nasıl bir yer bulacağı hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gürbüz, “Eğitim fakültesi mezunları büyük oranda Milli eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmektedir. Bu bakımdan Üniversitemizde iş bulma imkânı en yüksek fakültelerden birisiyiz. Öğrencilerimizin bizimle aynı vasıfları taşıyan eğitim fakültelerine göre daha iyi bir performansı olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin tercih döneminde dikkat etmesi hususlar ile ilgili konuşan Prof. Dr. Gürbüz,şöyle devam etti:

 “Tercihlerinizi genellikle şehirlerin turizm potansiyelini esas alarak yaptığınızı biliyorum. Elbette güzel mekânlarda yaşamanın cazip bir tarafı vardır. Ama eğitim mekândan daha kıymetlidir. Türkiye’nin her yöresinden öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin birçoğu tavsiye edilmesi nedeni ile fakültemizi tercih etmişlerdir. Eski öğrencilerimiz bu konuda bir gönül elçisi gibi çalışıp, memnuniyetlerini yakınlarına anlattıkları için bazen bir aileden artarda üç öğrenci fakültemizi tercih edebilmektedir. Biz fakülte olarak öğrencilerimizin çocuklarını da okutan aile boyu tercih edilen bir geleneğe sahip olmak istiyoruz. Henüz yeniyiz öğrencilerimizin öğrencileri tarafından tercih ediliyoruz. Adıyaman, küçük, şirin bir ilimizdir. Tam anlamıyla bir öğrenci kentidir denilebilir. Bozulmamış kültürel yapısı ile insani ilişkilerde büyüklerimizin bahsettiği sıcaklık ve samimiyeti bu şehirde bulabilirsiniz. Adıyaman belki bulunduğu bölge itibarı ile bazı ön yargılara sebep olabilir ama Adıyaman çok sakin ve güvenli bir ilimizdir. Adıyaman’a kuşkuyla gelen her yabancı severek, beğenerek yaşamış ve giderken bir yığın güzel anı ile dönmüştür memleketine"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha