Yapılacak olan anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Murat Bilgiç, konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı başkanlığında aralarında yetkili memur sendikaları temsilcisi, işçi sendikaları temsilcisi, teftiş kurulu başkanı, iki okul müdürü ve bir memurun bulunduğu bir komisyonun oluşturularak çalışmalara başlandığını belirtti.

Yetkili sendika olarak komisyonda yer aldıklarını belirten Bilgiç, eğitim çalışanlarının süreçten azami kazanç elde etmesi için süreci dikkatle takip edeceklerini, anlaşma sonrasında yaşanması muhtemel sorunların önceden giderilmesi için sözleşme metnine hukuki zeminde müdahale ettiklerini ve ihale şartnamesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde ilan edildiğini ifade etti.

Maaş promosyonları için yapılacak ihalede çalışanların beklentilerinin güncel ekonomik gelişmeler ve altın ve döviz piyasasındaki yükseliş dolayısıyla karşılanması gerektiğini vurgulayan Murat Bilgiç, “Daha önce yapılan promosyon anlaşmalarında yüklenici banka veya bankalar zaman zaman sözleşmelerdeki maddelere aykırı uygulamalarda bulunarak anlaşmayı ihlal ettiler ancak anlaşmanın tarafı olan işveren konumundaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sözleşmelerdeki hukuki boşluklardan dolayı çalışanların hak kaybına uğramalarına engel olamadı. Bu dönemde yetkili sendika olarak gerekli yasal maddeleri titizlikle inceleyerek çalışanların muhtemel kayıplarına sebep olacak hiçbir sözleşmenin, imza yetkisi olan il müdürlüğünün söz konusu konularda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz."söyledi. 

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Murat Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Promosyon anlaşmasından en yüksek miktarın çıkması için komisyonda bize verilen temsil yetkisini çalışanların lehine en etkin şekilde kullanacağız. EFT, havale vb. işlemlerde kesintinin yapılmayacağı ve ihlal edildiğinde yasal yaptırımların uygulanacağı bir anlaşmanın temennisindeyiz. Eğitim çalışanları ile yaptığımız istişarelerde, anlaşmaya varılan promosyon miktarının tek seferde ödenmesi talebinin olduğunu görüyoruz. Eğitim çalışanlarının her talebinde olduğu gibi bu talebi de haklı görüyor ve önemsiyoruz. Promosyon bedeli tek seferde ve zamanında ödenmelidir. Yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının maaşları üzerinden yapılan ihale sürecinin sağlıklı ve şeffaf yürütülmesi gereklidir. Süreçle ilgili olarak bilgilendirmelerimiz devam edecektir."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha