Okul idaresi tarafından tertiplenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Gaffari İzci, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen derste öğrenciler ilk ders ziliyle eğitim ve öğretimlerine başladılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya öğrencilerle bir araya gelerek onlara, eğitim ve ilimin önemine dikkat çekerek tavsiyelerde bulundu.

Kızılkaya, "Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada çok heyecanlıyız. Ülkemizin geleceği çocuklarımız, gençlerimizdir. Evlatlarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştu. Öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu duyarken, velilerimiz de çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşayacaklar.’’ dedi.

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen derste öğrencilere İslam Ahlâkı, ders çalışma yöntemi, arkadaş seçimi ve gelişime açık olmak ile ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Gönüllü, hayat deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

- CEHALET OLAN YERDE KAVGA VARDIR

Öğrencileri hiçbir zaman kavgadan yana olmamaları konusunda sıkı sıkıya tembihleyen Prof. Dr. Gönüllü, kavganın cahil toplulukların işi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gönüllü, “Kâmil insan olmalıyız. Kalbimiz Allah (c.c.) rızası için atmalıdır. Günümüzün tamamı ibadet içerisinde olmalıdır. Çünkü çalışmak da, emek harcamak da ibadettir. Çok çalışıp milletimize borcumuzu ödemeye çalışacağız” dedi.

- ANA BABAYA DANIŞMADAN ADIM ATILMAMALI

Birlik olmanın, danışmanın ve topluma ayak uydurabilmenin önemine değinen Prof. Dr. Gönüllü, “Bir arada yaşamanın kurallarını öğrenmeliyiz. Peki demesini öğrenmeliyiz. Her şeye hayır demememiz gerektiğini bilmemiz lazım. Gelişime, yeniliğe açık olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

- VİZYONUMUZ VE MİSYONUMUZ MİLLİ OLMALIDIR

Ülkemizin zamanında büyük badireler atlattığının altını çizen Prof. Dr. Gönüllü, şöyle devam etti:

"Özellikle eğitim konusunda yıllardır düzenli bir eğitim sistemimiz olmamıştır. Bu ülkemiz için önemli bir kayıptır. Şunu belirteyim ki vizyonumuz da misyonumuz da milli olmalıdır"

Konuşmasının sonunda tüm öğrencilere hayat boyu başarılar dileyen Prof. Dr. Gönüllü, Üniversite adına öğrencilere kalem ve not defteri armağan etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha