Üniversite-okul işbirliği amacıyla Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret eden Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin ve Müdür Başyardımcısı Abdullah Turhan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut’tan tam destek aldılar.

Bu işbirliği kapsamında Adıyaman Fen Lisesinde ilk dersi Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrullah Erdem verdi.

Öğrenciler ilk defa bir akademisyenden ders almanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken derse giren Doç. Dr. Emrullah Erdem, öğrencilerle Matematikle ilgili güzel diyaloglar yaşadıklarını dile getirdi.

-"ÜNİVERSİEMİZİN HER İMKANI HALKIMIZA VE ÖĞRENCİLERİMİZE AÇIKTIR"

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Adıyaman Fen Lisesi ile yapılan işbirliğiyle ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitim alanında hedeflerini açıkladığı “2023 Eğitim Vizyonu” kapsamında Adıyaman Üniversitesi olarak ilimizin eğitimine katkı sunacak her türlü çalışmaya destek olmak, bu tür çalışmaları teşvik etmekle mükellefiz. Okullarımız eğitim alanında bizim en önemli paydaşlarımızdır. Üniversitemizin her türlü imkanları halkımıza, okullarımıza, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize açıktır. İlimizin güzide okullarının başında yer alan Adıyaman Fen Lisesinin kıymetli yöneticilerinin bu işbirliği teklifine katkı sunmak amacıyla her türlü imkân ve desteği sunacağız. Adıyaman Üniversitesi olarak amacımız, eğitimin tüm bileşenlerinde niteliği yükseltmektir.” dedi.

-"ÇOCUKLARIMIZIN ZİHNİNDE YENİ UFUKLAR AÇACAKLARDIR"

Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin ise, “2023 Eğitim Vizyonu” doğrultusunda sayın rektörümüzün katkılarıyla Adıyaman Fen Lisesi Bilim Danışma Kurulunu oluşturduk. Üniversitemizin değerli hocalarından oluşan Bilim Danışma Kurulu, bir yandan öğrencilerimize akademik danışmanlık ve proje danışmanlığı gibi çalışmalar yaparken bir yandan da okulumuzda bizzat derse girerek hem deneyim ve bilgilerini öğrencilerimize aktaracak hem de çocuklarımızın zihninde yeni ufuklar açacaklardır. Başta sayın rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Turgut olmak üzere tüm akademisyenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor okulumuz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha