Yetişgen Mesajında, “Olaysız ve kavgasız 1 Mayıs arzu ediyoruz. Kendisini sendika olarak tanımlayan herkesi 1 Mayıs’ta çalışma hayatına yönelik tehditleri gündeme getirmeye davet ediyoruz.1 Mayıs’ı kavgalarla değil, adına uygun bir şekilde kutlansın istiyoruz. Bazıları ne yazık ki yıllardır ideolojik saplantılar içerisinde farklı sapmalarla aynı noktada durmaya devam ediyorlar. Türkiye Kamu Sen olarak biz 1 Mayıs’ı adına uygun ve çalışma hayatının sorunlarının gündeme geldiği bir gün olarak kutlamak istiyoruz.

Referandum sebebiyle, ülkemizin ekonomik ve sosyal, son derece ciddi problemleri gündeme gelse de, basın ve kamuoyunda Emekçilerin meseleleri yeteri kadar yer bulamadı.

Türkiye, artık gerçek hayata dönmelidir. Şu an işsizlik, %13'e ulaşmış görünmektedir. Milyonlarca genç işsiz ne yapacağını bilmez bir durumda, geleceğe dair bir planlama yapamamaktadır. Bu oranlar dikkate alındığında adil bir gelir dağılımından bahsetmek mümkün değildir.

Çalışma hayatı ile ilgili belirsizlik sürmekte, kamuda büyük bir kaygı yaşanmaktadır. Bir yandan performans sistemi adı altında, neyi hedeflediği belli olmayan bir sistem hala tartışılırken, diğer yandan personel rejimi ile ilgili problemler devam etmektedir. Taşerondan, 4-C’li, 4 B’lilere kadar tüm çalışanlarda beklentiler devam etmekte, ancak ne olacağına dair belirsizlik sürmektedir.

Personel rejimi ile ilgili kaygılar, neredeyse tavan yapmışken, sözleşmeli, mülakatlı öğretmen ve memur atama sistemi bu belirsizliğe adeta tüy dikmiştir.

Kamuda tüm bunlar yaşanırken, sendikal alanda yaşananlar ise geleceğe dair umutları iyice zora sokmaktadır.

2015 yılı Ağustos ayında acemi sendika Memur-Sen’in attığı imzanın ardından Türkiye Kamu-Sen’in ortaya çıkararak gündeme getirdiği memur ve emeklinin cebinden çalınan rakamlar yeni yılın ilk mesai gününde acı bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır.

Acemice atılan imzanın sonucunda memur ve emeklilerimiz enflasyon farkından kaynaklı olarak aylık ortalama 43 TL kayba uğramışlardır. “Tarihi sözleşme yaptık” diyerek göz boyamaya çalışanların maskesi yine düşmüş, memur ve emeklilerimiz masada ikinci kez büyük bir yenilgiye uğratılmışlardır.

Kamu Sen olarak; Adaletsiz gelir dağılımına, Haksız ve liyakatsiz yönetici atamalarına, Kamuda paralel ve yandaş sendikaya, Memur alımında ve görevde yükselmede ucube mülakata, iş güvencemizi elimizden almak isteyenlere dur diyoruz.

Türkiye Kamu-Sen, sendikacılık yapma azminden, zerre sapma göstermeden, kamunun daha da kirlenmesine fırsat vermeden, çalışma hayatının, kamu çalışanlarının problemlerini dile getirmeye, azim ve kararla devam edecektir.

1 Mayıs'ta Emekçilerin Emek bayramını kutlar saygılar sunarım.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber