Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Ekonomi Servisi, toplu sözleşmedeki mutabakata göre 4/C personelin zamlı maaşlarını hesapladı.

 
Kamu görevlilerinin 2014 yılına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirlenmesi için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetle yetkili memur konfederasyonu arasında varılan mutabakata göre; 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin ücretlerinde seyyanen 350 TL artış ile aile ve çocuk yardımı yapılmasına karar verilmişti.
 
HAKSEN Ekonomi Servisince varılan mutabakata göre 4/C personelin 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olacak maaşları hesaplandı.
 
Hesaplamaya göre 4/C personelin ücretlerine seyyanen 324 TL brüt olmak üzere net 235 TL artış yapıldı.
 
Maaş artışının seyyanen yapılması nedeniyle ilköğrenim, lise ve yüksekokul mezunu personelin ücretlerine farklı oranlarda yansıdı.
 
İlköğrenim mezunu personelin ücretleri yüzde 23 oranında artarken, lise için yüzde 21, yüksekokul için yüzde 19 oranında artış oldu.
 
1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 4/C personele Aile ve Çocuk Yardımı yapılacağı için evli ve eşi çalışmayan personelin ücretlerindeki artışlar da farklı olacak.
 
Buna göre, yardıma hak kazanan personelin ücretlerine 163 TL Aile Yardımı ile her çocuk için 19 TL ( 6 yaşından küçükler için 38 TL) Çocuk Yardımı ilave edilecek.
 
ÇİVİ;”4/C PERSONEL BİRAZ NEFES ALACAK”
 
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, 4/C personel için esas taleplerinin kadro olduğunu ancak toplu sözleşme görüşmelerinde bu konunun gündeme alınamamsı nedeniyle mali ve sosyal haklarda iyileştirme yapıldığını söyledi.
 
Yapılan artışların yeterli olmamakla birlikte 4/C personelin bir nebze olsun nefes almasına neden olacağını belirten Çivi, bu yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde 4/C personelin durumu ağırlıklı olarak gündemde yer almıştır. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederiz, dedi.
 
Çivi şunları söyledi;
 
“Bugüne kadar her platformda arkadaşlarımızın haklarını gündeme getirdik ve mücadele ettik. Bu mücadelemiz sonucu 4/C personelinin uğradığı haksızlıklıkları kamuoyuna anlattık. Diğer sendikaların bu konuya eğilmelerine vesile olduk. Yeterli olmasa da yapılan artışlarda bizim de önemli bir etkimizin olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da arkadaşlarımızın kadro haklarının verilmesi için mücadelemiz devam edecektir.”
 
 
 
 
Ek: Maaş tablosu
Editör: Adıyaman Haber