Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetim kurulu başkanlığına seçildiği takdirde, ilin sanayicilerini ve iş adamlarını temsil eden odaya yeni bir hizmet binası kazandıracağını söylemişti.

                Sözünde durdu: Seçildiği andan itibaren ivedilikle Küçük Sanayi Sitesi civarında bir arsa temin etti ve zaman geçirmeden kısa sürede çağa uygun modern bir bina inşa ederek hizmete sundu.

                Bununla yetinmedi. “Şehrimize fuar merkezi açacağım” dedi ve Kâhta yolu üzerinde harika bir bina yaparak onu da hizmete açtı.

                Son birkaç yıldır söz konusu adreste çeşitli alanlarda zengin içerikli ve yoğun katılımlı fuarlar kuruluyor ve toplumun da yoğun ilgisine mazhar oluyor. Fuar merkezi, Adıyaman için büyük bir kazanım.

                Önemli bir soruna daha el attı: K-1 Yetki Belgesi’nin (Şehirlerarası Yük Taşımacılığı Yetki Belgesi) Adıyaman’da verilmesine olanak sağladı.

                Yük taşımacılığı yapan vatandaşlarımız daha önce bu belgeyi Adana’da almak zorundaydı. Şimdi kendi şehrimizde rahatlıkla alabilmektedirler.   

                ATSO üyelerinin ufku açılsın ve gelişmiş ülkelerin sanayi potansiyelini görüp çağa ayak uydursun diye zaman zaman toplu olarak yurtdışı gezileri organize ediyor.

                Keza il dışında sanayi bağlamında açılan her fuara ATSO olarak katılım sağlıyor, stant açıyor, Adıyaman’ımızın en güzel şekilde tanıtılması için yoğun bir gayret ve çaba gösteriyor.

                İlk etapta dimağımda canlanan ve yazmış olduğum bu başlıklar birçok önemli hizmetlerden sadece birkaçı.

                ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’nun, Adıyaman’ın sanayisini daha çok nasıl geliştirebileceği, Adıyaman’ı gerek yurt dışında ve gerekse yurt içinde daha çok nasıl tanıtabileceği babında çaba harcadığını yakın çalışma arkadaşları biliyor.

                Keza oda yönetimi ve üyeleri biliyor. Bildikleriyle de kalmıyor, zaman zaman çeşitli platformlarda dile getirdiklerine şahit oluyoruz.

                İnsan odaklı ve sanayi bazlı göz dolduran hizmetlerini gördükçe Adıyaman adına bizler de mutlu oluyoruz elbet.

Söz konusu Adıyaman olunca kim sevinmez ki?

                Ne de olsa doğduğumuz, büyüdüğümüz, havasını teneffüs ettiğimiz, kana kana suyunu içtiğimiz, kaldırımlarını aşındırdığımız memleketimiz bizim.

                Bu bakımdan Başkan Uslu’yu Adıyaman için önemli ve büyük bir kazanım olarak görüyor / görmeye de devam edeceğiz.

                Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…

           Bilal KARADAĞ

[email protected]