İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'da incelemelerde bulundu. Bakanlar, Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binada devam eden arama kurtarma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Soylu, daha sonra yaptığı açıklamada, çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, "Bu enkazlar çok zor enkazlar çünkü artçı sarsıntılar da aynı zamanda devam ediyor." dedi.

 -MAHKUMLAR ÇEVRE NAKİL EDİLİYOR

Cezaevindeki nakil işlemleri tamamlanan tutuklu, mahkum ve hükümlüler cezaevi araçlarıyla gruplar halinde Adıyaman Cezaevinden çıkartılıyor.

Olay yerinden detayları paylaşan Perre Haber Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, gün boyu sürmesi beklenen tahliye işlemleri sırasında, cezaevinde yakınları bulunan vatandaşların, endişeli bir halde nakil işlemlerini cezaevi önünde bekleyerek takip ettiğini bildirdi.

Ayrıca, tahliye işlemlerinin gün boyu süreceği belirtiliyor.

-BAŞSAVCI ÇELİK'TEN TAHLİYEYE  İLİŞKİN AÇIKLAMA

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, tahliye sırasında cezaevinde bekleyen mahkum yakınlarına durum ile bilgi verdi.

Çevik açıklamasında, hiçbir mahkumun sağlık sorunu olmadığını ve koğuşlarda herhangi bir problemin olmadığını belirterek,"Dedikodulara itibar etmeyin. Hiçbir mahkumumuzun burnu dahi kanamamıştır.Kesinlikle koğuşlarımızda herhangi bir problem yoktur.Cezaevimizin eski olması nedeniyle çatlaklar oluştu.Bizde devlet olarak önlemimizi alalım, tadilatımızı yapalım diye önlem amaçlı en yakın cezaevlerine nakil ediyoruz.Tüm mahkumlar gittikleri cezaevine varıt varmaz sizi arayacaklar.Bakanlığımızın resmi twitter adresinde de bu konuda açıklama yapıldı. Mahkumlara birer defa ailesini arayıp durumu hakkında bilgilendirmek için telefon hakkı tanınmıştır.

-"TADİLAT SONRASI MAHKUMLARI TEKRAR BURAYA GETİRECEĞİZ"

Bakanlık mühendislerinin cezaevinde incelemelerde bulunduğunu kaydeden Çevik, şunları ifade etti:

"Bakanlığın mühendisleri şu anda burada.15-20 gün içerisinde tadilat yapılarak mahkumları tekrar buraya getireceğiz. Biz mahkumlarımızın çoğunun Adıyamanlı olduğunu, ekonomik imkanlarının olmadığının ziyaretin başka illerde zor olduğunun farkındayız. Mahkumlarımız Gaziantep'in Islahiye ilçesi, Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi ve Şanlıurfa merkez cezaevlerine naklediliyor."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha