Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Yakup Güney, İŞKUR İl Müdürü Ramazan Tatar, ilgili kurum ve kuruluşların amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.  

 

            Toplantının gündemini değerlendiren Vali Ramazan Sodan, Besni İlçesi Gülsüm-İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulunda boş bulunan 12 derslikte Besni Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin hizmete açılması ve bu lisede  Hemşirelik,  Sağlık alanı, Acil Tıp Dalı ve Acil Sağlık Hizmetleri Alanı ve bu alana bağlı olarak “Acil Tıp Teknisyenliği dalı” açılmasına yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bakanlığın ilgili birimlerine teklif edilerek, yazışmaların yapıldığını ve bu konu ile ilgili sürecin devam ettiğini belirtti.

 

           Vali Sodan, “kurul kararları doğrultusunda, 2011 yılında; 4 adet TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Projesi) ve muhtelif mesleklerde 10 adet işgücü yetiştirme kursu başlatılmıştır. Söz konusu kursların 5’i tamamlanmış olup diğerleri devam etmektedir. Ayrıca İŞKUR yönetiminde gerçekleştirilmekte olan “Genç İstihdamın Desteklenmesi Programı” kapsamında ilimizde 3 adet AB Hibe Projesi devam etmektedir. İlimizde yürütülen ve kısa adı UMEM olan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projesi kapsamında Adıyaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde “Metal Teknolojisi” ve “Mobilya” alanında iki adet kurs açılmıştır. Başlatılan TYÇP ve Kurslardan toplam 230 kişi yararlandırılmıştır” dedi. .

 

            Vali Ramazan Sodan, toplantıda ayrıca, “Adıyaman’ın işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan işgücünün temini ve niteliksiz işgününe meslek edindirmek amacıyla, 2011 yılı içerisinde çeşitli mesleklerde ve yaklaşık 2000 kişinin katılabileceği “İşgücü Yetiştirme Kursları” düzenlenmesi planlanmaktadır” dedi.

Editör: Adıyaman Haber