Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi ve Türkçe Öğretmenliği ile Pedagojik Formasyon programındaki öğretmen adaylarının “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersi kapsamında hazırladıkları çalışmalardan oluşan “Öğretim Materyalleri” sergisi açıldı.

Eğitim Fakültesinde düzenlenen sergi, öğrencilerin kendi yaratıcı düşünceleri ve el becerileriyle bir dönem boyunca hazırladıkları ilköğretimde öğretim materyali olarak kullanılabilecek çeşitli araç ve gereçlerden oluşuyor.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı KONTAŞ, iki yıldır Adıyaman Üniversitesinde çalıştığını ve her dönem sonunda materyal sergisi düzenlediğini ifade ederek: “ Öğretim materyalleri, öğretim programları kapsamında, öğretme-öğrenme sürecinin daha etkili ve verimli olmasının sağlanması bağlamında önemli bir yere sahiptir. Yaptığımız bu çalışmalarla, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, problem çözme, imgelem gücü ve el becerilerinin geliştirilmesini amaçladık. Öğrencilerimizin meslek hayatına atıldıklarında nitelikli eğitim vermeleri, öğrenim yaşamı boyunca aldıkları eğitimin niteliğiyle eşdeğerdir. Öğrencilerimiz bir dönem boyunca hem bireysel, hem de grupla çalışarak bu süreci çok iyi değerlendirdiler ve nitelikli ürünler ortaya çıkardılar.” dedi.

KONTAŞ, serginin düzenlenmesine katkı sağlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin ARIBAŞ’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milli Eğitimde çalışan öğretmenler ve ilköğretim öğrencileri sergiye büyük ilgi gösterdiler. Sergiyi gezen Şehit Cem ÖZGÜL İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet KORKMAZ, çalışmaları çok beğendiğini belirterek “ Öğretmen adaylarının daha öğrencilik aşamasında böyle yaratıcı çalışmalar ortaya koymalarını gelecek açısından umut verici olarak görüyorum. Biz eğitimciler olarak bu yaratıcı çalışmalardan faydalanacağız” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Mürşide KAPLAN ise, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersinin ilerde daha iyi eğitim vermek için çok önemli olduğunu söyleyerek, sergiledikleri çalışmalarla yaratıcı düşüncelerini ortaya koyma fırsatı bulduklarını belirtti.

Editör: Adıyaman Haber