19.05.2011-(Adıyaman)-Tüm yurtta olduğu gibi Tut ilçemizde de Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları İlçe Kaymakamı Fırat ÇELİK, Adıyaman Valiliğinde Stajyer Kaymakam Ahmet SOLMAZ, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Cengiz ŞAHİN, Belediye Başkanı Mehmet AKAT, İlçe Emniyet Amiri Mehmet KIZILKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh ÖZDEMİR ve diğer Daire Amirlerinin katılımıyla Kaymakamlık bahçesinde Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreniyle başladı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak 17.09.2011 Salı günü İlçemizde, İlçe Kaymakamı Fırat ÇELİK başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh ÖZDEMİR, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan KAYCİ, İlçe Noteri Ramazan KARA, öğretmenler, öğrenciler ve halkın katılımıyla bayram yürüyüşü yapıldı. 

Çelenk sunma törenin ardından Kaymakamlık çok amaçlı toplantı salonundaki Tebrigat Töreninde İlçe Kaymakamı Fırat ÇELİK, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Cengiz ŞAHİN, Belediye Başkanı Mehmet AKAT tebrikleri kabul etti.

Kabulün ardından Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesinde düzenlenen kutlama törenine geçildi. Kutlama töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh ÖZDEMİR günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında; “Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”” Dedi.

Kutlama töreninde Tut Lisesi Öğrenci gruplarının, Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki bağlama kursu öğrencilerinin, Halk oyunları ekiplerinin, hazırlamış oldukları gösteriler sunuldu, ayrıca öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Törende, Tut Lisesi bünyesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler altın ve çeşitli ödüllerle ödüllendirildiler.

Kutlama töreni Tören komutanı Tut Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ufuk ALTUN yönetiminde tören geçişiyle sona erdi.

 

www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber